İTSO yönetimi Vali Lekesiz’i makamında ziyaret etti

İTSO VALİ ZİYARETİ (7)
İskenderun Ticaret ve Sarayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz’e nezaket ziyaretinde bulundular.
Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrenin ardından İTSO Başkanlığına seçilen Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, yeni yönetime başarılar diledi.Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette Hatay ve bölge ekonomisi konuları hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İTSO’nun yeni yönetimine başarılar dilerken, İskenderun’da önemli hizmetler yapan eski Başkan Halil Şahin’de İskenderun ve ülke ekonomisine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
İskenderun’un Hatay ve ülke ekonomisi için son derece önemli bir konuma sahip olduğunu dile getiren Vali Lekesiz, “Yeni yönetimin İş dünyamız için İskenderun için ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İskenderun sahip olduğu kaynakları yetiştirdiği imkan zemini ile yaptığı üretim ihracatı ile sahip olduğu limanı ve diğer özellikleri ile ülkemize çok ciddi katkıları olan önemli bir şehir. Biz biliyoruz ki gerek bizim gerek ülke ekonomisine yapabileceği katkı potansiyel açısından daha harekete geçirilmemiş yeterince aktive olmamış bir çok dinamikleri olduğuna inanıyorum. Bu değerleri hayata geçirmemiz aktive etmemiz ve açığa çıkması için İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve yönetim kurulu meclisi üyelerinin yapabilecekleri çok daha önemli işler olacağına inanıyorum” şeklinde ifadelere yer verdi, Vali Lekesiz konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “İTSO yönetimi olarak sizlerin doğru önerileri kurumsal olarak sahiplenmeniz çok önemli. Örneğin Lojistik köy projeleri gibi, gemi bakım merkezleri, Yeni OSB merkezleri gibi limanın konteyener taşımacılıktaki önemi gibi bir çok konuları olgunlaştırılması gerekirse sahiplenilmesinde çok ciddi katkılarınızın olacağına inanıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. İnanıyorum ki yeni İTSO yönetimi bu bayrağı daha ileriye taşır ve İskenderun ekonomisine daha çok önemli katkıları olur” diye konuştu.
Vali Lekesiz, Dünyada çok köklü ekonomik gelişmelerin yaşandığına da vurgu yaparak, “İş dünyamızı, dinamiklerimizi bu gelişmeleri daha iyi anlamaları, yeni dünyayı daha iyi kavramaları açısından İTSO olarak seminerler ve toplantılar verilebilir. Bu konuda çalışmalar yapılırsa bizler de seve seve gelir katılırız” diye konuştu.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli projelerinden biri olan İskenderun Güvercini konusuna da değinen Vali Lekesiz, “İskenderun Güvercini şehri sembolize etmesi ve şehrin tanıtımı açısından önemli bir proje ancak, İTSO’nun enerjilerinin büyük bölümünü şehrin ekonomisine katkı sağlamak için çaba sarf etmesi gerekir İskenderun Güvercini de şehrin sembolü ve tanıtımı için de önemli.Bu yöndeki çalışmalarınızı takip ediyorum ve atılacak adımlarda yanınızda olduğumu daha önce de ifade etmiştim. İskenderun Güvercinini alacağımız günleri de sabırsızlıkla bekliyorum” diyerek, İskenderun Güvercininin sayılarının artması temennisinde bulundu.

İSKENDERUN İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ!
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, yeni yönetim kurulu üyelerini Vali Lekesiz’e tanıttı. İTSO Başkanı Yılmaz, Göerve geldiğimiz günden bu yana İskenderun ekonomisi için yapılabilecek projelerin hayata geçirilmesi için yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalışmaları sıkı bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, “İTSO yönetimi olarak el birliği ile çalışmalarımıza başladık. İskenderun ekonomisinin güçlenmesi, sanayici ve esnaflarımızın sorunlarının giderilmesi, İskenderun’da eğitim ve sosyal yönden kalkınmasına katkı sağlanması için yapacağımız çalışmalarda ve verilecek kararlarda sizleri de yanımızda görmekten onur duyacağımızı belirtmek isterim.” İfadesini kullandı.
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz’in ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Muhasip Üye Özcan Aslan, İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu Muhsin Yeter, Okan Belli, Adnan Mursaloğlu, Sanem Akpınar ve Necat Özkaya da hazır bulundu.
Ziyaret esnasında İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz’e İskenderun Güvercinini sembolize eden bir şilt hediye etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.