İKEM’DE BİLİM ŞENLİĞİ!

bilim senligi2
Özel İKEM Koleji tarafından bu yıl ilki düzenlene ve üç gün sürecek ‘Toprak’ temalı 1. Bilim Şenliği etkinlikleri kurulan stantlar ve öğrenciler tarafından yapılan dans gösterileri ile başladı. Etkinliğe İskenderun Kaymakamının eşi Zeliha Su, Okul Müdürü Emine Çirkin, idariciler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Özel İkem Koleji İlkokul Müdürü Emine Çirkin, okullarında ilkini düzenledikleri, birinci bilim şenliğini başlattıklarını ifade ederek “Çocuklarımızın öğrenmesinde temel olarak meraklandırmayı baz aldık. Bilimle uğraşabilmeleri için meraklı olmaları bizim için çok önemli. Bu nedenle biz bu yıl küçük öğrencilerimizden hatta anasınıfı öğrencilerimizden başlamak kaydı ile bir bilim atölyesi kurduk” dedi.
Çocukların araştıran, gözlemleyen ve bu anlamda heyecanlanan çocuklar olarak yetiştirmek istediklerinin altını çizen Okul Müdürü Emine Çirkin “Bunu bu yıl olmak kaydı ile çok ciddi bir noktaya taşıdık. İşte bu çalışmaların sonucunda öyle bir noktaya geldik ki bugün hep birlikte hazırladığımız rehber öğretmenlerimizin eşliğinde her sınıf kendi bazında bir proje hazırladı. Birçok öğrenci bireysel bazda da projeler hazırladı. Projelerimiz gerçekten çok keyifli, çok enerjik ve biz bu projelerin ana temasını ‘Toprak’ olarak belirledik” diye konuştu.
Özellikle bilim konularını öğrencilerinin yaşayarak öğrenmelerini istediklerini de kaydeden Emine Çirkin “Bunun yanı sıra oluşturmuş olduğumuz Özel İkem Bilim Gezi Aracımızla sizlerin bilimle buluşmasını sağlayacağız ve aynı zamanda aracımız diğer okulları da ziyaret ederek diğer öğrencilerinde bilgi almalarını sağlayacak” şeklinde konuştu.
Özel İkem 1. Bilim Şenliği etkinliği İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’yun eşi Zeliha Su’yun açılış kurdelesini kesmesi, öğrencilerin dans gösterileriyle başladı. Üç gün sürecek şenlikte öğrenciler yapmış oldukları birbirinden özel projeleri ailelerine sunma imkânı bulacaklar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.