Soydan; “Biz birlikte Türkiye’yiz diyebildikçe bu ülke güçlü olacaktır”

mehmet-soydan copy
AK Parti 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, gezi parkı protestoları hakkında Face’de bir paylaşımda bulundu. Soydan, “Güçlü bir iktidar karşısında kendini ifade etmek, taleplerini dile getirmek, farklılıklarını ortaya koymak isteyenler var. Bunların olması da güzel. Demokrasinin gelişmesi farklılıklarla birlikte bu ülkede bir arada yaşama kültürünü oluşturmak, geleceğimiz açısından da son derece önemli” dedi.
Soydan mesajının devamında, “Partiler iktidarlar değişir. Ama ülkemde bir şey değişmemeli. Ülkemde fikir, düşünce, inanç hürriyeti, yaşam farklılıkları güvence de olmalı. Birlik beraberliğimiz bozulmamalı. Türkiye’de farklı konular da itirazları olanlar demokratik haklarını kullanmalı, düşüncelerini dile getirmeli. Ama asla terör, şiddet, yakma, yıkma, ya da kendi düşüncelerini zorla kabul ettirme psikolojisine girmemelidir. Çünkü bunlar olduğunda kimse demokrasiden, demokratlıktan bahsedemez. ‘Biz birlikte Türkiye’yiz diyemiyenler bu ülkeye faydalı olamaz. Polisin aşırı müdahalesine de ortalığı yakmak yıkmak isteyenlere de karşı olmalıyız. Demokratik tepkiye evet, kardeş kavgasına, kargaşaya milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya hayır.
Biz aynı gemideyiz. Birbirimize sevgi ile, saygı ile anlayışla bakmaya, bunları güçlendirmeye devam edeceğiz. Farklılıklarımızla birlikte yaşamaya inadına devam edeceğiz, diyenleri selamlıyorum. Dini, dili, ırkı, mezhebi, düşünce farklılıkları, siyasi düşünceleri, yaşam farklılıkları ne olursa olsun ‘Biz birlikte Türkiye’yiz diyebildikçe bu ülke güçlü olacaktır, güçlenmesini kimse engelleyemeyecektir. Bu şekil de Türkiye’nin de Türk milleti’nin de önü açıktır. Evet anlayış, herkes için, herkese..” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.