“Yarınlardan korkmayın, çünkü attığınız ilk adımlar sağlamdır”

tosçelik fen lisesi (2)
Tosçelik Fen Lisesi 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı mezunları düzenlenen muhteşem mezuniyet töreniyle uğurlandılar.
Tosçelik Fen Lisesi okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet coşkusuna İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, eşi Zeliha Su, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Tosyalı, eşi Arife Tosyalı, ilçe milli eğitim şube müdürleri, Okul Müdürü İlhami Koç, idareciler, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Mezuniyet töreni saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından konuşan Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının Tosçelik Fen Lisesi bakımından başarı çıtasının yükseldiği bir yıl olduğunu belirtti. Eğitim, öğretim ortamlarının kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların bu yılda da sürdürüldüğünü kaydeden Müdür Koç, “Okulumuza MEB tarafından yapılan spor salonu hizmete girdi. Bunlar yapılırken, eğitimde önceki yıl başlattığımız hamle ile sürekli olarak her sınıf seviyesinde yaptığımız deneme sınavları, etütlere gösterdiğimiz itine, dersler ve sınavlarda sürekli kontrol ve öğrencilerimizin eksik konularının giderilmesi çalışmaları okulumuzun eğitimde çıtayı geçen yıllara göre daha da yükseltmesini beraberinde getirmiştir” dedi.
Konuşmasında, Tosyalı ailesinin değerli bireylerine de seslenen Müdür Koç, “Bu okulu kurarak bağışlamanızın haklı gururunu yaşarken okulun elde ettiği başarılar, verdiğiniz maddi-manevi her türlü desteğin sonucudur. Başımızın sıkıştığı her anda sizleri yanımızda bulduk. Derdimize derman oldunuz. Bizlere ve öğrencilerimize gerekli yardımı tereddütsüz yapıyorsunuz. Bu başarılarda en büyük pay sizlerindir. Bu gurur sizlerindir. Tosçelik Fen Lisesi adına sizlere şükranlarımızın sunuyorum, sağ olun, var olun Başarılarınız daim olsun” diye konuştu.
Anlamlı konuşmalarının sonunda mezun olan öğrencilere de hitap eden Tosçelik Fen Lisesi Okul Müdürü İlhami Koç, Bugün burada yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güç ile bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. 4 yıl boyunca beraber gülüp oynadığınız, dertleştiğiniz, şakalaştığınız bazen anne ve babanızla, kardeşinizle paylaşamadığınız sırlarınızı paylaştınız. Acı tatlı hatıralar yaşadığınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Dostlarınızı arkadaşlarınız asla unutmayın! Tüm bunlardan önemlisi gelecekten asla korkmayın! Çünkü yarınlara attığınız ilk temel sağlamdır” ifadelerini kullandı.
Duygulu anların yaşandığı gecede mezun olan öğrenciler adına Tosçelik Fen Lisesi öğrencisi Sevgi Erol söz aldı. Erol, acısıyla tatlısıyla 4 yılı geride bıraktıkları okullarından ayrılmalarının hüznünü, yaşarken, yeni bir başlangıca adım atmanın da mutluluğunu birlikte yaşadıklarını kaydetti. Aynı zamanda okul birincisi olan Sevgi Erol daha sonra Kaymakam Su, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Tosyalı, Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ile birlikte yaş kütüğüne isim çakıldı. Kaymakam Su, eşi Zeliha Su, M. Fatih Tosyalı, eşi Arife Tosyalı ve müdür Keleşoğlu tarafından yıl içerisinde yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül merasiminin ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sizler her zaman aldığınız başarılarla bizlerin göğsünü kabarttınız. Her zaman sizlerle gurur duyduk. Elde ettiğiniz başarılar bizleri ziyadesiyle onurlandırdı. Biz sizlerin geleceği için çalışıyoruz. Sizlerden tek isteğimiz, alacağınız başarılarla bizleri heyecanlandırın! Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki eğimleri ve hayatlarında üstün başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun! Diye konuştu.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, Tosçelik Fen Lisesi’nin İskenderun’da ayrı yeri ve önemi olduğunu belirterek, öğrencilerin almış oldukları başarıların kentimizin eğitim çıtasını en üst seviyelere çıkardığını kaydetti. Kaymakam Su, mezuniyet töreninin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, öğrencilere de hayatlarında başarılar diledi.
Yoğun katılımın olduğu törende, mezun olan öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi.
Törenin son kısmında ise, en heyecanlı ve renkli anlar yaşandı. Mezun olan öğrenciler hep birlikte havaya keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini öğretmenleriyle, aileleriyle ve okul arkadaşlarıyla birlikte yaşadılar.

Önceki İçerikMekanı cennet olsun!
Sonraki İçerikVitem Mutfak Banyo Kapı Mağazası hizmete girdi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.