MKÜ’de mezuniyet coşkusu!

mkü mezuniyet1
Mustafa Kemal Üniversitesi’nden (Mkü) mezun olan 5 bin öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Tayfur Sökmen Yerleşkesi’nde düzenlenen 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, niteliği yüksek, vizyon ve misyon sahibi olanlar için her zaman ve her yerde istihdam imkanlarının mevcut olduğunu söyledi.
Bilginin çok çabuk yenilendiği, teknolojinin sınır tanımaksızın değiştiği günümüz dünyasında artık geçmişten gelen alışkanlıklarla mezun olmak veya geleneksel yöntemlerle sadece iş bulabilmek için diploma almanın anlamını yitirdiğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
“Kendinizi hiçbir zaman dar kalıplar içine koymayın. Türkiye’nin gerçekten çok geniş çalışabileceğiniz alanları var. Bu anlamda niteliği yüksek, vizyon ve misyon sahibi olanlar için her zaman ve yerde istihdam imkanları mevcuttur. Ülkemizde demokrasinin standartları, insan haklarına saygı, temel hak ve özgürlükler, ifade, inanç özgürlüğü giderek yükseliyor, güçleniyor. Muhakkakki hala eksiklerimiz vardır. Önemli olan bu yolda atılan adımların kararlı ve istikrarlı bir şekilde atılmasıdır. Sizlerin de bu çabaları sahiplenmeniz, destek vererek daha ileri düzeylere ulaşmasına yardım etmeniz önemlidir. Yaptığınız işlerde hep hayırlı ve derin izler bırakın. Hayatın gayesi de biraz bu olmalı. İnsan kendini geliştirebilir, dönüştürebilir. İnsan öncelikle kendini ve yaptığı işleri objektif olarak değerlendirebilmelidir. Eksik ve kuvvetli yönlerinizi analiz edebilmeniz son derece önemlidir.”
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de üniversitenin her şeyden önce birliktelik, bir araya gelme, toplanma ve paylaşma mekanı olduğunu söyledi.
MKÜ’nün zengin tarihe ve kültürel birikime sahip bir şehirde kurulduğunu belirten Güder, milli, manevi ve kültürel değerlere sahip çıkan, üniversitenin evrenselliğini ön plana çıkaran bir anlayışa sahip olduğunu ifade etti.
Hedeflerinin bilgiyi doğru yorumlayan, araştırmayı bilen, öğrenmeyi öğrenen, kendi olma becerisini geliştirebilen, dünü ve bugünü bilip geleceğe ilişkin hedeflerinde sağlıklı neticelere varabilen, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, büyük Türkiye’ye sağlıklı ve umutla bakabilen öğrenciler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Güder, “Bugün mezun olan Cumhuriyetimizin bekçisi ve geleceği yaklaşık 5 bin öğrencimizle huzurunuzdayız. Sanayicimizle, müteşebbisimizle, halkımızla barışık bir şekilde sahip olduğumuz her türlü potansiyeli bölgemizin ve ülkemizin hizmetine sunmak istiyoruz. Üniversite olarak şehrimizin ve bölgemizin gerek fiziki gerekse de sosyo-kültürel alanda etkili bir faktörü olmak arzusundayız” diye konuştu.

62 YAŞINDA DİPLOMASINI ALDI
Mezunlar adına konuşma yapan üniversitenin en yaşlı mezunu Duran Gencer ise 60 yaşında okula başladığını, 62 yaşında mezun olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.
İki yıllık makine bölümünü bitirdiğini belirten Gencer, “70’li yıllarda siyasi olaylardan dolayı okuyamamıştım. Okuma fırsatını bu yaşta yakaladım ve değerlendirdim. İki yıllık süre zarfında ders konularında hiç zorlanmadım. Köy hizmetlerine yaklaşık 20 yıl boyunca içme suyu ve kanalizasyon projeleriyle ilgili çalışmalar yaptım. Ondan sonra makine bölümünü kendime hedef tutarak bu bölüme kaydoldum. İki kızım var biri güzel sanatlar bölümünde diğeri de orta okul son sınıf öğrencisi. Ailem bana en büyük destek”dedi.
Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, Rektör Prof. Dr. Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan dereceye giren öğrencilere diplomlarını verdi.
Daha sonra öğrencilere diplomaları dağıtıldı. Keplerini atan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.
Törene, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ve diğer yetkililer ile öğretim görevlileri ve veliler katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.