Freni Patlayan Tır Sanayi Sitesine Daldı: 1 Ölü, 2 Yaralı

trafik_canavari_yollarda_6_yarali_1310715842
Belen’de freni patlayan TIR, sanayi sitesinde girdiği iş yerinde bir kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına yol açtı.
Edinilen bilgiye göre olay, Belen ilçe merkezinde, saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Antakya istikametinden İskenderun’a giderken rampa aşağı seyreden Şevket Ç. yönetimindeki 64 FD 405 plakalı TIR’ın freni boşaldı. Süratli şekilde şehir merkezine doğru ilerleyen TIR’ı son anda sanayi sitesine süren şoför, bir kaportacı dükkanının duvarına çarparak durabildi. Kaza sırasında iş yerinde bulunan Ömer Gider (65) ve Hüseyin Şirin (54) ile birlikte TIR şoförü Şevket Ç. ağır yaralandı. Yaralılardan Ömer Gider ve Şevket Çelik ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, başına demir saplanan Hüseyin Şirin ise yaklaşık yarım saat kurtarılmayı bekledi. Belen’de acil müdahale demir kesme makası olmadığı için İskenderun İtfaiyesi’nden demir kesme makası istendi. Yarım saat ölüm kalım savaşı veren Şirin, demir makasının gelmesi ile sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ömer Gider kurtarılamazken, diğer 2 yaralının durumlarının ağır olduğu bildirildi.
Olay yerinde inceleme yapan Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, ilçenin içinden geçen şehirler arası yolun artık ağır tonajlı araçlara kapatılması gerektiğini söyledi. Yılmazlar, son bir ayda iki TIR’ın daha freninin boşalması nedeniyle şehir merkezinde kazaya neden olduğu hatırlattı.

Önceki İçerik“Atatürk’ün izindeyiz”
Sonraki İçerikMeclis’te ‘imar’ bilmecesi!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.