Bu gösteri unutulmaz!

gani bahadirli1
İskenderun Dr Gani Bahadırlı 75. yıl anaokulu öğrenicelirinin öğretmenlerinin ve anne babaların hafazalarından silinmeyecek tarihi bir yıl sonu etkinliğine imza attılar.
75. Yıl ana okulu öğrenci öğretmen ve idarecileri tarafından Grand Plaza’da hazırlanan yıl sonu gösterileri büyük beğeni topladı. Minik yüreklerin bir yıl içerisinde öğrendikleri bilgi ve becerilerini sergiledikleri yıl sonu etkinliklerinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e geniş yer verildi.
Osmanlı ve Türk motiflerinin öğrenciler tarafından görsel olarak sahnelendiği gösteriler renkli görüntülerin oluşmasına neden olurken salonu dolduran anne babalar başta olmak üzere davetliler gösterileri büyük beğeni ile izlediler. İlçe Milli eğitim şube müdürü Mustafa Düzen’in de izlediği gösterilerde öğrenciler milli eğitim müdürüne Atatürk tablosu hediye ettiler.
Gösterilerde bir konuşma yapan okul müdürü Ayşe Ersoy okul öncesi eğitimin önemine ve özelliklerine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Değerli velilerimiz, evlatlarımız bizim en değerli varlıklarımız, onlara iyi birer gelecek hazırlamak bütün çabamız. 9 ay önce emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü yaşamı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.. Bu zaman zarfında yanımızda yakınımızda olduğunuz için, bu kadar değerli inciler yetiştirdiğiniz için ve okulöncesi eğitimin önemine inandığınız için teşekkür ediyoruz. Okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bizlerden ayrılıyorsunuz ve bu sizin ilk mezuniyetiniz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Sizleri gelecekte, başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Sizlerin dürüst, adil iyi bir insan, değerlerimize ve memleketimize bağlı olmanızı arzuluyoru Sevgili öğrenciler, Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri, gelecekleri çocuklarıdır. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder ATATÜRK “Kurduğu Yeni Cumhuriyeti” sizlere hediye ederek ülkeyi ve bütün değerlerini sizlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı hepimizden teslim alacaktır. Unutmayınız ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz.”
Öğrenci velilerinin ayakta alkışladıkları gösterileri başarılı bir şekilde sergileyen 75. yıl ana okulu öğrencileri bir yıllık eğitim ve öğretim yılının sonunda anne baba ve öğretmenlerine en güzel hediyeyi başarılarıyla gösterdiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.