İskenderun’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

türkçe olimpiyatları (3)
Türkiye’de bu yıl 11. si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin İskenderun ayağı, binlerce vatandaşın katılımıyla coşkulu bir şekilde geçti. Cadde ve Sokaklarda ise eylemci gençlerin gerginliği vardı.
Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçe-Der) tarafından ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın İskenderun ayağı yoğun katılımla gerçekleştirildi. İskenderun Körfezi, 140 ülkeden gelen öğrencileri ağırlamanın heyecanını yaşadı, gösterilerinin keyfine vardı.
İskenderun halkı, Türkçe şöleni heyecanına, ellerinde Türk bayrakları ve Türkçe olimpiyatlarının olduğu bayrakları sallayarak şarkı ve türkülere eşlik etti. İstiklal marşının okunması ile birlikte dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenciler şarkı türkü ve şiirlerle Atatürk Anıt alanını dolduran binlerce izleyiciye keyifli dakikalar yaşattı.
Türkçe olimpiyatlarına katkıda bulunanlara Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu ile İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su tarafından plaket takdim edildi.
İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yanı sıra değişik din ve mezhep temsilcileri de finalde çocuklarla birlikte sahneye çıkarak “Yeni bir dünya” adlı şarkıyı hep birlikte seslendirdi.
Türkçe Olimpiyatları etkinliği başlamadan saatler önce İskenderun’da Ulucami ve sonrasında Şehit Pamir caddesinde toplanan çoğunluğu gençlerden oluşan eylemciler de hükümet aleyhine slogan attılar, ıslıklarla, alkışlarla tempo tutup protesto gösterisi yaptılar.
İskenderun ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne çevre illerden destek için gelen çevik kuvvet birimi de Şehit Pamir caddesindeki eylemcilere müdahale etmeden bir köşede bekledi.
Önceki gün akşam saat 18.00 sıralarında ellerinde Türk Bayrakları ile Şehit Pamir Caddesine gelen gençlerin taşkınlık yapmadan sürdürdükleri protesto eylemine yoldan geçen araçlardan da korna ile destek geldi. Protesto gösterisi saat 21.30 sıralarında önce gençlerin, ardından da çevik kuvvet polis ekiplerinin yavaş yavaş geri çekilmesiyle noktalanırken, kalabalık olaysız dağıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.