Üysen, “Cuma Bal ve eşinin yaptığı nitelikli dolandırıcılığa girmiyor mu?”

nuri üysennn
Atalar Koleji ortaklarından hayırsever işadamı Nuri Üysen, Cuma Bal’ı belgelerle yalanladı. Üysen, hisselerin emaneten devrildiğinden söz eden Bal’a, Hasan Bahtiyar ile hisselerin satışını gösteren ve şahitler huzurunda imzalanan ‘protokol’ belgesiyle yanıt verdi. Üysen ayrıca, Cuma Bal’ın eşi Nevin Şaldırdak ile yaşadığı hukuki anlaşmazlığın yer aldığı mahkeme evrakını göstererek, “Eşi, mahkeme yoluyla Cuma Bal’ın mal kaçırdığını söylüyor. Sonra bu konuda alınan tedbir kararıyla, hiçbirşey olmamış gibi, her ikisi de Atalar Koleji’nin başına geçiyor. Nedir bu? Cuma Bal’ın bu yaptığı nitelikli dolandırıcılığa girmiyor mu?” sözleriyle sert çıktı..

HANİ KOCASI MAL KAÇIRIYORDU?
İşadamı Üysen yaklaşık bir yıldır Atalar Kolejini çalıştırdıklarını ifade ederek iki ay önce mahkeme kararıyla Cuma Bal’ın okula bir nevi el koyduğunu vurgulayarak, “Bu mahkeme kararına istinaden milli eğitimden izin alarak gelip oturdu. Ancak burada bir takım gariplikler var. Yarı hissesinin olduğunu, 700 bin lira karşılığında bana devretmek istediklerini söylediler, kabul etmedim. Bir hafta sonra Sayın Hasan Bahtiyar Bey geldi, kendi hisselerini devretmek istediğini ifade etti. Ayrıca ‘Sayın Cuma Bal’dan hisseleri satın aldım. Okulun tamamı bana ait. Zaten resmiyette de, milli eğitimde de benim üzerime ama fiiliyatta bir ortaktık. Ortaklık hissemi de geri satın aldım. Şimdi tamamı bana ait. İsterseniz tamamını size vereyim, isterseniz, istediğiniz kadar hisse verelim’ dediler” diye konuştu.
Eski bir eğitimci, binanın hissedarı olduğu için bu yaklaşıma sıcak baktığını belirten Üysen “Yarı hissesini aldım. Sayın Cuma Bal ‘ben emanetten devrettim’ diyor! Bunlar resmi işlem olarak yapılıyor. İlk devirde Atalar’dan Can Atalar’a geçerken, 200 bin lira para ve sigortasını, vergi borçlarını da ödemek kaydıyla Sayın Hasan Bahtiyar’a tamamını devrediyor ama fiiliyatta %50’sini veriyor. Tamamını niye devrediyor, sebep; hanımından mal kaçırması (!) bir mahkeme kararı var diyor, doğru.. Karısı mahkemeye dava açıyor diyor ki; ’ben kocamdan boşanacağım. Kocam benden mal kaçırdı. Bu satış usulsüzdür’ bu satışın iptaliyle ilgili dava açıyor. Cuma Bal’la Can Atalar’ı dava ediyor” şeklinde konuştu.

ŞİMDİ EŞİYLE KOL KOLA(!)
İşadamı Nuri Üysen, Cuma Bal’ın eşi Nevin Şaldırdak ile yaşadığı hukuki anlaşmazlığın yer aldığı mahkeme evrakı hakkında detaylı bilgi verdi. Üysen, “İskenderun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 19.6.2007’de açılmış bir dava var. Cuma Bal’ın eşiyle yaşadığı hukuki anlaşmazlık apaçık ortada. Bir boşanma süreci yaşanıyor. Nevin Şaldırdak, eşi Cumal Bal hakkında 22.05.2006 tarihinde sahte evrak tanzim etmek, görevi ve güveni kötüye kullanmak hizmeti nedeniyle, hatta tehdit suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunuyor. Hatta bu konuda tedbir kararı aldırıyor. O vakit ‘Kocam benden mal kaçırıyor’ diyen bir kadın, ne oldu da, kocasıyla birlikte kol kola okulun başına geçiyor. Ne çabuk fikirleri değişti? Kaldı ki Cuma Bal’ın eşi, İskenderun 2. Noterliği aracılığıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, bankalara ihtarname bilgisini yolluyor. Diyor ki, ilçe milli eğitim müdürlüğü bu durumdan tedirgin.. Eşi Cuma Bal’ın şirket aleyhindeki bu olumsuz davranışları sonucunda bankalarla olan ticari kredi ilişkileri donduruluyor. Maliye, SSK’ya olan borçları ödemekte zorluk çekiyor. Bunu ben değil, Cuma Bal’ın eşi söylüyor. Tamamını devrettiği halde, içerisinde yarı hissesi kaldığı, onu bilerek hileyle devrettiği, burada sabit çünkü yarı hissesi kalmış, yarı hissesinin parasını da geçen yıl 3. ayda almış. Ne zaman ki beş yıl süren bir mahkeme, neticelenmiş kadını haklı bulmuş, bu satış iptal edilmiş, Cuma Bal denilen arkadaşımız ortaya çıkmış. Davayla ilgili hiçbir haberim ve bilgim yoktur. Burada herhangi bir konu olsa Milli eğitim bana devretmezdi. İlçe, il milli eğitim ve bakanlıktan bu tasdik yapıldı, bize resmen devredildi. Burada iki yanlış işlem var, mahkeme kararı kesinleşmiş karar değil. Yargıtay’a olan temyiz müracaatımız, dilekçemiz işleme konmadan, bunun neticesi beklenmeden bir devir işlemi yapılmıştır. İkinci bir hata burada bir üçüncü kişi var. ‘Benim malımı, benden habersiz sattı’ diyen şikayetçi olan kişi kimden şikayetçi, Cuma Bal’dan şikayetçi. Okulu tekrar teslim alan kim? Hile ile sattı denilen Cuma Bal. Eğer bugün şikayetçi olan Bayan, Cuma Bal ile işbirliği içerisindeyse, burada nitelikli dolandırıcılık söz konusu..” diye konuştu.

PROTOKOLÜ NEDEN KONUŞMUYOR?
İşadamı Nuri Üysen, gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısına Av. Ali Dündar Çetin ile birlikte katıldı. Geçtiğimiz günlerde basına verdiği demeçte, “Hasan Bahtiyar’ın ihanetine uğradım. Ben hisselerimi ona emanet vermiştim” diyen Cuma Bal’a yanıt gecikmedi. Üysen belgeleri tek tek açıklayarak, “Cuma Bal bir takım belgeleri görmezden geliyor. Toplum onu da bilir, beni de.. Bizde yalan olmaz.. Madem eksik konuşmuş, o halde belgeleri açıklayalım da, halk gerçekleri öğrensin. Hasan Bahtiyar Bey şu an yanımızda. 29.03.2012’de Hasan Bahtiyar ile Cuma Bal arasında imzalanan protokolü niye konuşmuyor? Atalar Eğitim Kurumları’ndaki hak ve alacaklarının karşılığı olan 360 bin lirayı teslim aldığına dair protokolü, Hasan Atalay, Yusuf Diri ve Mustafa Dayangaç şahitliğinde imzaladığını ne çabuk unuttu? Hiç merak etmesin, Hasan Bahtiyar Bey, bu satış işleminden ötürü yargı yoluna gitmiştir” ifadelerini kullandı.

TEMYİZ BAŞVURUSU YAPILDI
İşadamı Nuri Üysen, İskenderun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 21.03.2013 tarih ve 2007/1077 E.-2013/81 K sayılı dosyasından, temyiz/Yargıtay yolu açık olarak verilen kararı tehiri icra talepli olarak temyiz edildiğini duyurdu.
Üysen ayrıca, Can Atalar’ın avukatı Ali Dündar Çetin tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’na verilen 10.05.2013 tarihli dilekçede, mahkeme kararlarının hatalı olarak değerlendirildiğini, bu karara itiraz ettiklerini ve mevcut hatalı işlemin(kararların) düzeltilmesini ve durdurulmasını istediklerini anlattı.

LİMAK’LA GÖRÜŞMEDİM, KİRA KONTRATI 2009’DA BİTTİ
İşadamı Nuri Üysen, okul binasıyla ilgili “Cuma Bal’ın kira kontratı süresi bitmedi” şeklindeki sözlerine de yanıt verdi. Üysen, “Sanırım, Kira Kontratosunu yeterince inceleyememişler. Kontrat, 01.07.2004’te yapılmıştır. Tedbir kararıyla birlikte ilk günkü sözleşme baz alındığında bu süre 2009’da sona eriyor. Kaldı ki, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Atalar Özel Eğitim kurumları kira sözleşmesinin iptalini içeren yazıyı gönderdik. Çünkü, o tarihten sonra yeni bir kira sözleşmesi yoktur. Hatay Yağları’nın sahiplerinden biri benim. Bu şirket ve kurucusu ile yeni bir kira sözleşmesi de yapılmayacaktır. Bu arada, Cuma Bal, yerle ilgili Limak’la görüştüğümü söylüyor. Buyursun ispat etsin. Ben bugüne kadar Limak’ta hiçbir yetkiliyle görüşmedim, kimseyi de tanımam da.. Bizim tek bir önceliğimiz var. Atalar Koleji’nde eğitimi sürdürüp, Kanay’la sözleşmeleri olan öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin haklarını gözetmektir. Başarılı bir gelecek sunmaktır. Bu yeni Atalar olur, öz Atalar olur. Farketmez!” açıklamasında bulundu.

1 MİLYON DOLAR VE YENİ BİR BİNA İSTEDİLER
Atalar Koleji ortaklarından hayırsever işadamı Nuri Üysen, Cumal Bal’a yakın iki kişinin Ankara’da kendisiyle görüştüğünü ve kendisinden istenen talepleri anlattı. “İşitince şok oldum” dediği talepler hakkında konuşan Üysen, “Cuma Bal’a yakın iki kişi yanıma gelerek, ‘arabuluculuk’ teklif etti. İçlerinden biri, ‘Cuma Bey, eğer kendisine 1 milyon dolar ve yeni bir bina inşa ederseniz, okuldan ayrılacağını söylüyor” dedi. Şaşkına döndüm. Kendilerine, şaka mı yapıyorsunuz diye sordum. Ayrıca, Cuma Bey’in böyle bir teklifi varsa, doktora görünsün, dedim. Böyle bir saçmalık olmaz” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM HATADAN DÖNMELİ..
Sınavda bir puanın bile öğrencinin geleceği için çok önemli olduğuna vurgu yapan Nuri Üysen, “2007’de olup bitenlerden tedirgin olan Milli Eğitim, bugün neden bunları görmüyor. Çocukların geleceği ne olacak? Sınav öncesi neden böyle bir uygulamayı reva gördüler. Eşinin açtığı davada kocası hakkında binbir iddia ortaya koyan bir kadının kocasıyla birlikte okulu yönetmesine karşı hiç mi vicdani bir sorumluluk taşımıyorlar? Belgeler ortada.. Mahkemeye saygımız var. Ama bugün bizimle sözleşmesi olan öğretmenler, o öğrencilere bizlere kapısını açan dershanelerde eğitim veriyorlar. Yazık değil mi bu çocuklarımıza?” diyerek, tepki gösterdi.

EĞİTİME DEVAM EDECEĞİZ
Üysen, burada kendilerinin eğitime devam edeceklerini de sözlerine ekleyerek “Burada bize güvenip yola çıkanların, bize güvenip öğrencilerini bize teslim eden velilerin sorumluluğu bizim boynumuzdadır. Biz burada eğitim her halükarda İskenderun’da kolej olarak devam edeceğiz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.