MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU DÖRTYOL KÜLTÜR SARAYINI GEZDİ

türkoglu kültür
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde yapımı tamamlanan Dörtyol Kültür Sarayı’nda incelemelerde bulundu.
Milletvekili Türkoğlu’nun Dörtyol Kültür Sarayı’ndaki Halk Eğitim Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyarete, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan, AK Parti Hatay İl İkinci Başkanı Bilgehan Aksoy ve Hatay İl Genel Meclis Üyesi Hasan Uzun eşlik etti.
Temeli Dörtyol İlçe Eski Kaymakamı Lütfullah Gürsoy zamanında atılan ve 10 yıla yakın bir süredir yapımı yılan hikayesine dönen Dörtyol Kültür Sarayı, Milletvekili Türkoğlu’nun girişimleri neticesinde ayrılan 1,5 Milyon TL ödenek ile tamamlandı.
Yapımı bu yıl tamamlanan yeni kültür sarayının Dörtyol’un kültürel çehresine önemli ölçüde katma değer sunacağını dile getiren Türkoğlu; Dörtyol’un, ismi ile eşdeğer dört dörtlük bir kültür sarayına kavuştuğunu söyledi. Dörtyol Kültür Sarayı’nda bulunan Halk Eğitim Merkezi’ni de gezen Türkoğlu, Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük’ten binanın durumu hakkında bilgi aldı. Küçük, Türkoğlu’na 550 kişilik konferans salonu, 100 kişilik toplantı salonunun yanı sıra derslik, kütüphane, atölye bölümlerini içeren binanın önemli bir kısmının, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsis edildiğini söyledi.
Açılışı yakın zamanda gerçekleşecek olan kültür sarayı; tiyatro, sergi, toplantı, konferans, farklı dallarda kurs ve atölye çalışmaları gibi bir çok sosyal-kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.
Sağlıktan eğitime kadar her alanda yapılan yeni yatırımlarla Dörtyol’un çehresinin daha da değişeceğini kaydeden Türkoğlu, gerçekleşecek her faaliyetle de gençlerin kişisel gelişimlerinin önünü açacak imkan ve zemine Dörtyol Kültür Sarayı ile kavuşacaklarının altını çizdi.
Dörtyol Kültür Sarayı’ndaki Halk Eğitim Merkezi’nde görev alan 30’a yakın usta öğreticilerle de bir araya gelen Türkoğlu, Dörtyol Halk Eğitim Merkezi’nde bu dönem açılan kurslar hakkında bilgi aldı. Dörtyol Halk Eğitim Merkezi’nde çini, ahşap, dikiş-nakış, bilgisayarlı muhasebe, tezhip, mefruşat, yemeni, halk oyunları, aerobik kursu, aile içi iletişim, Arapça, Osmanlıca, İngilizce, Almanca gibi birçok başlıkta kurs açıldığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Küçük, asgari 12 kişilik bir başvuru ile de meslek edindirme kurslarının verilebileceğini ifade etti. 1 yıl içerisinde Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kurslarla 8500 kişiye ulaşıldığının altını çizen Küçük, ardından Türkoğlu’na dikiş-nakış atölyelerini gezdirdi.
Aile İçi İletişim kursunu son derece önemli bulduğunu kaydeden AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan da; “Eşlerin hem kendi aralarında hem de ebeveynlerin çocukları ile müspet manada bir iletişim ortamı oluşturmaları sağlıklı bir toplum için elzemdir. Etkili iletişim sayesinde aile bireylerinin kendilerini ifade edebilecekleri özgür ortamda duygu ve düşünceler açık bir şekilde dile getirilebilir ki, bu sayede çözülemez gibi görünen sorunlar dahi çözüm şansına kavuşur. Açık ve düsürt bir iletişimi sağlayamayan aile bireylerinde ise, sorunlar çözüme kavuşamaz ve aile içinde zayıf duygusal bağ oluşur. Zayıf duygusal bağ da, samimiyet eksikliğine yol açar. Bu açıdan Dörtyol Halk Eğitim Merkezi’mizde verilen aile içi iletişim kurslarından tüm vatandaşlarımızın istifade etmesini arzu ederiz” dedi.
Türkoğlu’nun ziyaretinden büyük memnuniyet duydukları dile getiren Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük, yeni yaz sezonunda Halk Eğitim Merkezi’nin birbirinden farklı kursları vatandaşların istifadesine sunduklarının altını çizdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.