TOSÇELİK FEN LİSESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI

fen lisesi
44. TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda Türkiye’nin 12 bölgesinde finalist olarak belirlenen projeler, Ankara’ya davet edildi. Ankara’da düzenlenecek yarışma sergisinde projeler jürilerce değerlendirildi. İskenderun Tosçelik Fen Lisesi bu yıl Coğrafya dalında Türkiye birincisi oldu. Matematik dalında ise Türkiye 3.lüğü başarısını elde etti. Hatay’ın gururu Tosçelik Fen Lisesi bu başarısıyla zirveye adını bir kez daha yazdırdı.

TOSÇELİK FEN LİSESİ BUNU HEP YAPIYOR!
Geçtiğimiz aylarda Akdeniz Bölge birincisi olarak Ankara’ya finallere davet edilen ve danışmanlığını Coğrafya Öğretmeni Gülkan Avcı’nın yaptığı Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri Necip Hamamcı ve Çağrı Karslı’nın “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda” Coğrafya branşında sunduğu “Anız yakmanın toprak ekosistemine ve toprak verimliliğine etkisinin araştırılması” projesi, Türkiye 1.si oldu. Şampiyonların büyük başarısı, Ankara’da büyük yankı buldu, Hatay’da sevinçle karşılandı..
Bu arada yine 44. TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında Akdeniz Bölge Birincisi olan ve Matematik Öğretmeni Cahit Güneş’in danışmanlığında öğrenciler Ömer Faruk Canpolat ve Şiyar Polat’ın hazırlamış olduğu “Üçgende Eşitsizliğe Farklı Bir Yaklaşım” projesi de; Türkiye 3.’lüğüne layık görüldü.
Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, bu eşsiz başarı karşısında gururlandığını belirterek, “TÜBİTAK Araştırma Projeleri yarışmasında okulumuz yine Türkiye birincisi olmuştur. Hatırlanacağı gibi geçen yıl da Matematik dalında Tosçelik Fen Lisesi Türkiye birincisi olmuştu. Bugün ise coğrafya dalında Türkiye birincisi, Matematik dalında ise Türkiye 3.sü olarak Hatay’ın, İskenderun’un ismini zirveye taşıdık. Çok mutluyum, gururluyum. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Önceki İçerik“Milletin menfaatini düşünen bir politikada bütünleşmeliyiz”
Sonraki İçerikBaşbakan Erdoğan Reyhanlı’da..
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.