“İTSO’nun başarı çıtasını yükseltin”

recep toplantı
Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci, İskenderun ekonomisinin değerlendirildiği periyodik toplantıda, İTSO’nun genç yönetimine öğütler verdi.
İşadamı Ekinci açıklamasında, “Temennim odur ki; Aksaçlılar’ın yükselttiği başarı çıtasını, gençlerimiz daha yüksek ve kapsamlı başarılara taşıyabilsinler” dedi.
İş dünyasının tanınmış isimleri Recep Ekinci, Gassan Kuran, Özcan Aslan, Garip Şandır, Nejat Özkaya, Mehmet Ali Bulut, İhsan Yıldız, İsmail Barın, Nevzat İnan ve Emin Aşkar Genç’in katıldığı, ayrıca İskenderun ekonomisinin değerlendiğirildiği toplantının konusu İTSO’ydu..
İşadamı Recep Ekinci, Türkiye’de güçlü STK’larda yaşanan gelişmeleri örneklerle anlattı ve “Değişimin diğer adı ya evrim niteleğinde uzlaşı yoluyla teslimiyet ya da devrim niteliğinde vuruşa vuruşa çekilmektir” dedi. Ekinci, “Türkiye’nin en kapsamlı 18 bin işadamını bünyesinde barındıran toplumsal örgüt İSO’da evrim değişim olmayınca ‘devrim’ niteliğinde bir değişim kaçınılmaz oldu. İSO’yu yıllardır yöneten baskın güç olan firmalar, seçimlerde hüsrana uğratılarak yerlerine yeni nesil donanımlı gençler gelebildi. Bu da onların stratejisidir. İstanbul Ticaret Odası da, devrim yerine ‘evrim’ niteliğinde değişim gerçekleşti. 330 bin üyeli İTO Başkanı Murat Yalçın aday olmayarak evrimini tamamladı ve yerini donanımlı gençlere devredebildi. Bu mesajı iyi okumak gerek.. İTO’da gelişen ve gelinen noktaya baktığımızda ise; değişim ‘devrim’ niteliğinde değil, ‘evrim’ niteliğinde gerçekleşmiştir. Burada merhum Mehmet Binbay’ın eğitmenliğini, Halil Şahin’in gençlere imkan yaratarak, onların odaya sahiplenme ve hizmet yarışlarına ortam hazırlamasını, gençlerin yönetime talip olmalarına neden olmasını, ayrıca; Aksaçlılar’(tecrübeliler)dan, Fatih Tosyalı, Serdar Yavuzer, Muzaffer Seküçoğlu, Bedrettin Öz’ün özveri göstererek, İTSO’yu gençlerimizin yönetmesine, bırakma cesaretlerini, saygı ve gıptayla izlemekteyiz. Temennim odur ki; Aksaçlıların yükselttiği başarı çıtasını, bu gençlerimiz daha yüksek ve kapsamlı başarılara taşıyabilsinler” şeklinde konuştu.

“BÖLGESEL GELİŞMEYE ÖNCÜ OLUN”
İşadamı Recep Ekinci, gençlere şu tavsiyelerde bulundu:
“Geçmiştekilerle (hatıralarla) beslenmek acizliktir. Gelecekle (planlı-projelerle) beslenelim, güçlenelim. STK’lar ile yakın diyaloğa girin. (MÜSİAD, İSSİAD, KİSİAD, OSB, İSDEMİR, Ekinciler, Tosyalı, Yazıcılar, Limak vb. firmalarla ve siyasi partilerle diyalog halinde olun. Odanın alımlarını kollayın, kullanmayın. Odanın başarı çıtasını yükseltin. TOBB yönetimi çok önemli. İskenderun Üniversitesi’ni oluşturma zamanı gelmiştir. Örneğin İTSO’nun güçlü hedefleri arasında, Sera Organize Sanayi Bölgesi, Nano Teknolojik Sanayi, Fuar organizasyonları, üniversite kurulması, sağlık turizm ilanı, odalar birliği yönetimi, Arsuz Bölgesi’ni Samandağı’na bağlayıp, turizm alanı ilan etmek gibi önemli projeler yer almalıdır. Unutmayın ki; bölgesel gelişmeye köstek olanlar kullanılır, öncü olanlar ise anılır, anıtlaşırlar! Lütfen; yeni nesil ‘tematik’ yetişen gençleri, pozitif bilimle, sosyal bilimi birleştirsinler. İlk adım bu olmalı.”

“SANAYİ KURULUŞLARIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ”
Bu arada İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gassan Kuran da, Recep Ekinci’nin yol haritasını önemsediğini belirterek, “İlk meclis toplantısından sonra ilgili alanlarda 10 komisyon oluşturduk. Fuar ve üniversite öncülüğümüz olacak. İskenderun ve Türkiye ekonomisinin güçlü sanayi kuruluşlarımızı ziyaret edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde tecrübelerinizden faydalanacağız. Sizler de bize abilik yapacaksınız. Vakıfda görev yaptığım süre içinde, yemedik yedirmedik. Çalmadık, çaldırmadık! Çıtayı yükseklere taşıdık. Böyle de devam edecek. Güçlü bir İskenderun için birlikteliği sağlamak zorundayız” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.