İsrail’de 65 Türk şoförün rehin alındığı iddia edildi

gemi mahsur3
Türkiye’den kiralanan ve içinde 65 TIR bulunan bir geminin, firmanın liman işletmesine borcu olduğu gerekçesiyle yaklaşık bir aydır şoförleriyle birlikte İsrail’de rehin tutulduğu öne sürüldü.
Türk Sisa Shipping Lines Denizcilik şirketinin Yunan bir firmadan kiraladığı Ro-Ro tipi yük gemisi geçen ay İskenderun Limanı’ndan yüklü 65 TIR’ı alarak, Hayfa Limanı’na hareket etti.
Yükü Ürdün’ün Umman kentine indiren Tırlar, daha sonra Umman’dan aldıkları yaş sebze ile Hafya Liman İşletmesi’ne geldi. Şoförler Türkiye ‘ye dönmeyi beklerken gemi ve içindeki 65 TIR’a liman işletmesinin firmadan alacağına karşılık el konulduğunu savundu.
Yaklaşık bir aydır limanda tutulan TIR’ların şoförlerinin sağlık sorunları ile karşılaştığı, yükledikleri sebze ve meyvelerinde bozulduğu için zarara uğradıkları belirtildi. Gemiye ve tırlara el koyarak Türkiye’ye dönmelerine izin vermeyen liman işletmesinin, şoförlerin pasaportlarına da el koydukları ifade edildi. Şırnak ‘ın İdil ilçesindeki yakınlarını arayan Türk şoförlerden Nezir Zan, nakliyat firması olan denizcilik şirketinin liman işletmesine olan borcu karşılığında kendilerini rehin tuttuğunu ve 65 şoförün borç yüzünden mağdur edildiğini öne sürdü.
Zan, şöyle dedi: “Ben ve 64 arkadaşım yaklaşık bir aydır Hayfa Limanında rehin durumundayız. Çalıştığımız firmanın borçla ilgisinin bulunmamasına karşın Sisa Shipping Lines Denizcilik firmasının borcu gerekçe gösterilerek mağdur ediliyoruz. Bu durum üzerine liman yetkilileri ile görüşme yaptık. Araçlarımızı bırakarak, evlerimize dönmek istediğimizi belirtmemize rağmen yetkililer, hiç kimsenin limandan ayrılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Aramızda hasta arkadaşlarımız var. Kalp ve tansiyon hastası arkadaşların kullandığı ilaçlar bitti. Sağlık hizmetinden hiçbir şekilde faydalanamıyoruz. Aramızda Reyhanlı saldırısında hayatını kaybedenlerin akrabaları var. Cenaze izni istediler ama ona bile müsaade etmediler. Çok zor durumdayız. Bize yardım edilmesini bekliyoruz.”

Önceki İçerikKarlısu Belediye Başkanı Özyurt, AK Parti’ye geçti
Sonraki İçerikİKEM’in resim ve seramik sergisi büyüledi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.