İKEM’in resim ve seramik sergisi büyüledi

ikem sergi4
Eğitim ve öğretimde gösterdiği başarıyı sanatta da ortaya koyan Özel İKEM Koleji, 2012-2013 sezonunda güzel sanatlarda ortaya çıkardığı eserleri, açtığı sergiyle İskenderun halkının beğenisine sundu.
Görsel Sanatlar Dersi öğretmenleri Cemile Yalçın ile Esra Salkın’ın gözetiminde öğrencilerle ortaklaşa yıl içerisinde yapılan çalışmalar, resim ve Seramik Sergisi ile sergilendi.
Prime Mall AVM’deki serginin açılışını, İskenderun Kaymakamı A. İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, İKEM Koleji İlköğretim Müdürü Emine Çirkin gerçekleştirdi. Zeliha Su, sergide emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek kurdeleyi kesti.
Sergiyi gezen Su, öğrencilerin ortaya çıkardığı eserlere hayranlıkla bakarken, Müdür Emine Çirkin ve öğretmenler tarafından da bilgiler aldı.
Sergiye ilişkin bilgiler veren Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni Esra Salkın, İKEM olarak bu yıl sanatsal resimler üzerinde çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak “Sergimizde 150’ye yakın tablomuz mevcut ama bu yıl 400’e varan eser ortaya çıkardık. Öğrencilerimizin kulüp çalışmaları çerçevesinde aralarında bu eserleri seçtik ve sergiledik” dedi.
Salkın, yıl içerisinde seramik üzerinde de çalışmalar yaptıklarını anlatarak şöyle konuştu:
“Sergimizde ayrıca seramiklerimiz de bulunmaktadır. Seramik çalışmalarımız kulüp olarak gerçekleştirdik. Seçtiğimiz ve belirlediğimiz seramiğe yatkın öğrencilerimizin kulüp bazında yürüttüğü işlerin çoğu bu sergide yer alıyor. 300 parçaya yakın seramik ortaya çıkardık. Haftada bir gün, iki saat çalışarak ortaya çıkardık. İlköğretim birinci sınıf ile 8. sınıfta okuyan öğrencilerimizin eserleri yer almaktadır.”

SERGİDE MÜZİK ZİYAFETİ DE VARDI
Bu arada sergide dikkat çeken bir diğer konu da öğrencilerin verdiği müzik ziyafetiydi. Yıl içerisinde müzik dersi gören öğrenciler, davetlilere piyano ve keman ile çaldıkları müziklerle davetlilere hünerlerini sergiledi. Öğrencilerin verdiği mini konserini büyük bir hayranlıkla izleyen veliler ve öğretmenler uzun süre alkışladı. Özel İKEM Koleji öğrencileri, bu konserle eğitimdeki başarılarını ‘resim ve müzikte de biz de varız’ dedi. Öğrencilerin yılsonu resim ve seramik sergisi, 26 Mayıs’a kadar vatandaşlar tarafından gezilebileceği bildirildi.

Önceki İçerikİsrail’de 65 Türk şoförün rehin alındığı iddia edildi
Sonraki İçerikCenaze aracında yan yana geldiler
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.