İKEM’de mezuniyet coşkusu!

ikem mezuniyet1
2012-2013 eğitim öğretim yılında İKEM Anadolu Lisesi 23. yılında 20. dönem mezunlarını olan 67 öğrencisini İKEM Bahçesinde kep giyme töreniyle mezun etti.
İKEM Koleji okul bahçesinde yapılan mezuniyet töreninde edebiyat öğretmenleri Neslihan Üs ile Ercan Demir’in sunduğu programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, Okul Kurucuları Tevfik Öz ve Levent Hakkı Yılmaz ve eşleri de ve 67 öğrencinin velileri ve yakın akrabaları da törene katıldı.
12. sınıflar sınıf öğretmeni Meltem Hırfanoğlu mezun olan öğrencilerine, “Biz İKEM Koleji olarak sizleri Türkiye Cumhuriyeti ve bu Cumhuriyetin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ışığında yetiştirdik. Diplomalarınızı bu anlamlı günde almanız ise hepimiz için ayrı bir önem taşımaktadır. Hepimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik ve Spor Bayramını kutlarken, Ulu Önder’in ışığında her zaman yolunuzu aydınlatmasını dilerim. Sevgili Gençler; sizinle beraber kocaman dört yılı devirdik. İki saniye içinde söylediğim cümle her birimizi uzun uzun düşüneceğimiz anılara götürecektir aslında. Üzülerek ama gururla söylemeliyim ki artık veda vakti! İKEM’li olmanın farkını her zaman yaşayacağınız hayatınızda şansınız bol, yıldızınız parlak olsun” diyerek sözlerini noktaladı.
Daha sonra okul birincisi Özge Özmen bir konuşma yaparak, “O kadar çok anım varken bu okulun her köşesi bir anlam ifade ediyor. Benim için şimdi ise yuvam olan bu okuldaki son günlerimi yaşıyorum. Buradan ayrılmak benim için gerçekten zor olacak ama, İKEM’in bir parçası olduğum ve İKEM’in bana kazandırdıkları ile yoluma devam edeceğim için mutluyum. Bu bir parça mutluluğun yanında İKEM’den ayrılacak olmamın hüznünü yaşamaktayım” dedi.
Özmen konuşmasının sonunda geçen sene devraldığı okul flamasını gelecek senenin okul birincisi Mehmet Ali Şenel’e teslim etti. Diploma töreninde ise, okul birincisi Özge Özmen’in diplomasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu verirken, Okul Kurucusu Tevfik Öz, eşi Serpil Öz ve Petek Pastanesi sahibi Necati Alpagül de Onur Alpagül’e diplomasını verdi. Genel Müdür ve Okul Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz ise Merve Aslan ve Buse Yücel’e, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme de İKEM’den mezun olan oğlu Robert Süme’ye, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar da mezun olan oğlu Eren Acar’a diplomalarını verdi. Daha sonrada 67 öğrenci 10 Yıl Marşı eşliğinde kepleri havaya attılar.

Önceki İçerikİTSO’ya ziyaretler devam ediyor
Sonraki İçerik“Yükseköğrenime öğrenci yetişecek”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.