“Reyhanlı’nın yeni gerginliklere tahammülü yok”

sefik cirkin4
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, 51 kişinin hayatını kaybettiği patlamaların ardından Reyhanlı’da düzenlenen yürüyüşe katılmadıklarını söyledi.
Milletvekili Çirkin, “Biz teşkilat olarak bu yürüyüşe iştirak etmedik. Reyhanlı dışından insanların geleceğini de haber aldık. Karanlık mahfillerin bir provokasyon çalışması da bu işin içine girebilir” dedi.

MHP’li Çirkin, “Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, bu yürüyüşün hukuki bir zemini yok. Dolayısıyla hukuksuz, kanunsuz yapılacak her gösterinin devletle halkın karşı karşıya gelmesine yol açacağı aşikardır. Bu yürüyüşü yapacak olanlar eğer Reyhanlı halkını ve Reyhanlı’yı düşünüyorlarsa bunu ertelemeleri gerekiyordu” diye konuştu.
Çirkin, parti ve ocak teşkilatları olarak yürüyüşe katılmadıklarını ifade ederken, şöyle devam etti:

“Bu yürüyüşü düzenlemek isteyenler, henüz acımızı atamamış, olayın şokunu atlatamamış bir haldeyken, Reyhanlı’nın yeni gerginliklere tahammülü olamayacağını anlamalıdırlar. Ayrıca bu gösteriye Reyhanlı dışından insanların geleceğini de haber aldık. Bunların kim olduğunu ne olduğunu bilme imkanımız yokken, karanlık mahfillerin bir provokasyon çalışması da muhtemelen bu işin içine girebilir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.