Polis baskınında evini patlattı

patlama2
Hatay’da 51 kişinin hayatına mal olan saldırı sonrası bugün başka bir patlama meydanan geldi. Bu sefer kaçak akaryakıt deposuna düzenlenen jandarma operasyonu sırasında, işçilerin depoyu ateşe vermesi sonucu olduğu iddia edilen patlamada; 10 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Hatay’a 20 kilometre uzaklıktaki köyde iddiaya göre akaryakıt kaçakçılığı yapıldığını belirleyen jandarma ekipleri, inşaat halindeki eve operasyon düzenlemek isteyince, ev sahipleri tarafından ateşe verildi.
Bu sırada, evin altında bulunduğu ileri sürülen kaçak akaryakıt deposu patladı. Tanışmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Bayraktar, “Şu anda olay yerindeyim. 10 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğu inşaatta çalışan işçiler” dedi. Köylülerin jandarmayı taşladığı ve olay yerine yaklaştırmadığı ileri sürüldü. Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu Tanışma Köyü’ne hareket etti. Köye ayrıca çok sayıda ambulans, sağlık ekibi ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

“ÖLÜ SAYISI DAHA DA FAZLA OLABİLİR”
Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu belirten Bayraktar “Savcı’nın gelmesini bekliyoruz. Hayatının kaybedenleri çoğu köyden, iki ya da üç kişi ise inşaat işçisi olarak çalışmaya gelenler. 10 kişiyi bizzat saydım. Ne yazık ki ölü sayısı daha fazla olabilir” diye konuştu.

VALİLİK: OPERASYON SIRASINDA DEPO ATEŞE VERİLDİ
Hatay Valiliği ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Altınözü ilçesine bağlı Tanışma köyünde düzenlenen operasyonda bir zanlının güvenlik güçlerine mukavemet göstererek kaçak akaryakıt deposunu ateşe vermesi sonucu gerçekleşen patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını bildirdi.
Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, kent merkezine bağlı Tanışma köyünde M.G. isimli şahsın akaryakıt kaçakçılığı yaptığı bilgisini alan güvenlik güçlerinin, adli makamlardan alınan arama izniyle ilgili adrese gittiği belirtildi.
Adreste ikamet eden M.G’nin güvenlik güçlerine mukavemet gösterdiği ve saat 15.15 sıralarında kaçak akaryakıt deposunu ateşe verdiği, bunun sonucunda gerçekleşen patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği, depoyu ateşleyen şahsın da aralarında olduğu 3 kişinin yaralandığı bildirildi.
Açıklamada, yaralılardan durumunun ağır olan bir kişinin hava ambulansıyla il dışına sevk edildiği, diğer yaralıların olay yerine intikal eden 112 Acil Sağlık birimleri tarafından hastanelere kaldırıldığı kaydedildi. Konunun tüm yönleriyle incelendiği ifade edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.