“Karşılığını görecekler”

abdullah gül manset
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reyhanlı’da meydana gelen saldırılarla ilgili olarak, “Bugün bu acıyı en derinden hissettiğimi, devletimizin bütün imkanlarıyla halkımızın yanında olduğunu göstermek için buradayım” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak “CBK” ile saat 11.10’da Hatay Havaalanı’na geldi. Gül daha sonra Reyhanlı Kaymakamlığı’na geçti. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki İçişleri Bakanı Muammer Güler, havaalanında Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Albay Hasan Polat, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İşadamı Metin Yıldız ve öteki ilgililer tarafından karşılandı.
Gül, daha sonra karayoluyla Reyhanlı ilçesine hareket etti. Gül Reyhanlı’da ilk olarak Kaymakamlık binasına gitti.
Reyhanlı’da açıklamalarda bulunan Gül, “Bu olayın acısı büyüktür. En çok kayıp verdiğimiz terör olayıdır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler hepsini şiddetle lanetliyorum. Bu terör olayını yapanlar yaptıranlar, yardımcı olanlar eninde sonunda mutlaka karşılığını göreceklerdir” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

ACIYI EN DERİNDEN HİSSETTİĞİMİ GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIM
“Bütün Reyhanlı halkına başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum.
Yaralılara acil şifalar diliyorum.
Bugün bu acıyı en derinden hissettiğimi. Devletimizin bütün imkanlarıyla halkımızın yanında olduğunu göstermek için buradayım.
Bu olay gerçekten çok üzücüdür. Acısı çok derindir. Türkiye’deki terör olaylarında en çok kayıp verdiğimiz ve acı çektiğimiz olaydır.”

LANETLİYORUM
“Bu olayı teşvik edenler yapanlar yardım edenlerin hepsini şiddetle lanetliyorum. Bu terör olayını yaptıranlar yapanlar yardımcı olanlar eninde sonunda cezalarını göreceklerdir. Devlet olmanın yüklediği sorumluluk ve kararlılıkla bu olay sonuna kadar tüm detaylarıyla aydınlanacaktır.
Emniyet ve istihbarat birimlerimiz gerekli çalışmaları yapmışlar, delileri somutlaştırma çalışmaları içindedirler. Şüphesiz ki bütün bu deliller mahkeme kanalıyla kesin neticeye ulaştırılacaklardır.”

REYHANLI’DA YAPILMASININ MUHAKKAK AMACI VAR
“Bu olayın Reyhanlı’da yapılmasının da muhakkak amaçları vardır.
Bir gerçek daha vardır. Suriye’de olup bitenler hepimizi derinden üzmektedir.
Evini barkını terk etmek zorunda kalan insanların ilk gideceği yer komşusu olacaktır. Evini barkını terk etmek durumunda kalan can derdine düşen insanların ilk sığınacağı yer de komşusu olacaktır. Bu bağlamda bütün Hatay iline ve Reyhanlı’ya teşekkür etmek istiyorum. Reyhanlı bu alicenaplığı göstererek evini barkını terk eden insanlara kucak açmıştır. Bunlar milletin asalet defterine yazılır. Allah kimseyi evini barkını terk etmek zorunda bırakmasın. Kimse evini barkını terk etmek istemez. Ancak can derdiyle terk eder.”

GÜN BİRLİK GÜNÜ
“Bütün vatandaşlarımıza hatırlatmak isterim. Sakın bu oyunlara gelmeyelim.
Gün bugündür, birlik günüdür, birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etme günüdür.”

ZANLILAR TAKİP EDİLİYORDU
“Emniyet ve MİT koordineli halde çalışmıştır. Her iki teşkilatta bugün zanlı olarak mahkemeye taşınan isimleri takibe almışlardı ve takip ediyorlardı ve bu tür eylemlerin olabileceğinden kuşkulanıyorlardı. Şunun düşünülmesini isterim. Yüz olaydan 99’unu önlersiniz, bunları duyurmazsınız ama bir tanesi elden kaçınca bu acılar yaşanır. Durum budur. Hepimizin görevi yüzde yüz başarılı olmaktır.”

SALDIRI TAKİP ALTINDA NASIL OLDU?
“Nasıl oldu da kaçtı, gerçekleşti bununla ilgili araştırmalar yapılıyor ki böyle şeyler bir daha olmasın. Bizim bütün arzumuz Suriye’de akan kanın durması. Suriye halkı da nasıl demokrasinin özgürlüklerin nimetlerinden faydalanan haklardan faydalanma hakkı vardır ve talepleri meşrudur. Bu konunu uzamaması bizim arzumuzdur. Acılı ailelerle bir araya geldim. Hepsini büyük bir olgunluk içerisinde gördüm. Onların gösterdiği olgunluğu hepimizin göstermesi gerekir. Türkiye bir hukuk devletidir. Demokrasiyle vicdanla alakası olmayan ülkelerin yaptıklarını Türkiye metot olarak seçmemiştir. Ancak bu durum Türkiye’nin caydırıcılığını engelleyecek bir durum olamaz. Suriye’deki kaosun Türkiye’ye taşınmasına müsaade etmeyiz.”

BU BİR İNSANLIK SINAVI
“200 bin kişi çadırlarda yaşıyor. Kendi imkanlarımızla onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Unutmayın Ürdün gibi bir ülkede 400 bin kişi var. Bu bir insanlık sınavıdır. Büyüklük ve asaleti burada göreceksiniz. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Ama eğer insanlık adına bunları yapıyorsanız bu sizin asalet sayfanıza yazılır. Uluslararası camianın çok daha fazla dayanışma içinde olması gerekir. Bu anlamda uluslararası camiaya yapacağım en büyük eleştiri budur.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.