DEPODA MONTAJ YAPILDI!

depoda para8
Reyhanlı katliamında kullanılan bombalar deniz yoluyla getirilmiş. Gözaltı sayısı 17’ye çıktı. 3 kişi Suriye’ye kaçtı iddiası. Şüphelilerin saklandığı depoya yapılan baskında 5 milyon Suriye Lirası bulundu. Reyhanlı’dan önceki hedefin Ankara Kocatepe Camii olduğu ortaya çıktı.
Hatay Reyhanlı’daki patlamalarla ilgili soruşturma derinleştirilirken, gözaltına alınan şüpheli sayısı 17’ye çıktı. Şüphelilerin saklandığı depoya yapılan baskında 5 milyon Suriye Lirası bulunurken, El Muhaberat bağlantılı olduğu iddia edilen 3 kişinin Suriye’ye kaçtığı bildirildi. Polisin elinden son anda kaçtığı belirtilen şüphelilerin olayı organize eden ve talimatı veren kişiler olduğu ileri sürüldü.

FABRİKASYON C-3 PATLAYICI
Ankara’dan giden özel istihbarat ekibinin de yürüttüğü soruşturma genişletildi. Araçlara yerleştirilen bombaların yaklaşık 1 ton ağırlığında ve ‘fabrikasyon’ C-3 plastik patlayıcı olduğu belirlendi. Şüphelilerin bombaları Suriye’den deniz yoluyla Samandağı’na getirdiği, buradan da Antakya’ya götürdükleri iddia edildi.

DEPODA MONTAJ YAPILDI
Harbiye semtinde depo kiralayan saldırganlar, Türkiye’den 2 minibüs satın aldı. Suriye’nin Lazkiye kentinden deniz yoluyla getirilen bombalar depoda araçların özel bölmelerine monte edildi. Bombalı araçlar, Reyhanlı’ya doğru 25 dakikalık arayla hareket etti. Araçları park eden şüphelilerin olay yerinden uzaklaştıktan kısa süre sonra patlama meydana geldi. Araçları park edenlerle, bombaları patlatanların ayrı kişiler olduğu ileri sürüldü.

KAÇANLARIN 2’Sİ SURİYE UYRUKLU
Patlamanın hemen ardından güvenlik kameralarından görüntüleri tespit edilen şüphelilere yönelik çok sayıda operasyon yapıldı. Ankara’dan gelen özel ekibin de destek verdiği operasyonda 5 şüpheli saklandıkları bir depoda gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde ve depoda 5 milyon Suriye Lirası ele geçirildi. İfadeleri doğrultusunda nokta operasyonlar yapan ekipler, 12 kişiyi daha gözaltına aldı. Kimlikleri deşifre olan 3 şüphelinin ise Suriye’ye kaçtığı, bunlardan 2’sinin Suriye uyruklu, birinin de Türk vatandaşı olduğu iddia edildi. Suriye’ye kaçan şüphelilerin saldırının planlayıcısı ve talimatını verenler olduğu belirtildi. Kaçan şüphelilerden birisinin ise Suriye gizli servisi El Muhaberat’ın üst düzey yöneticilerinden olduğu öne sürülüyor.

3’ÜNCÜ ARAÇ ALARMI
Ankara’daki keşif görüntülerini de inceleyen Terörle Mücadele ekipleri, saldırganların başkentte 2 gün geçirdiklerini belirledi. Kocatepe Camii etrafında kamera görüntüleri tespit edilen şüphelilerin, daha sonra Hatay’a döndükleri ileri sürüldü. Şüphelilerin satın aldığı 3’üncü minibüsün izine ise şu ana kadar rastlanmadı. Asıl hedefin Ankara olduğunu değerlendiren terör ekipleri, gece boyunca kentte uygulamalar yaptı. Kentin giriş çıkışında Özel Harekât polislerinin de desteği ile birçok araç durdurularak arandı.

2 ARAÇ PLAKASI BELİRLENDİ
Reyhanlı’daki saldırıda gözaltına alınan 17 kişiden birinin Suriye uyruklu olduğu kaydedildi. Saldırıda kullanan araçların 2007 model 31 ARS 83 plakalı ve 06 AH 6072 plakalı 2004 model minibüs olduğu belirlendi. Gözaltına alınanların arasında araçları satın alan kişilerin de olduğu kaydedildi.

Önceki İçerikYüzlerce Suriyeli ülkelerine dönüyor
Sonraki İçerikHatay’da söylenti bombası
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.