İTSO’da demokratik seçim!

itso1 (9)
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu gün yapılan meslek gurubu seçimlerinde 21 ayrı grupta 3 bin 861 oy kullanıldı. seçimlerde 139 meslek komitesinin oluşacağı ve 59 kişinin meclise girmesi bekleniyor
İskenderun Ticaret Odası (İTSO) Başkanı Halil Şahin, sandıkları ve görevlileri ziyaret etti ve tüm üyelere başarılar diledi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni meclis ve yeni yönetimini belirleyecek meslek grupları seçimleri polisin sıkı güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde başladı.
Bilindiği üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, komitelerin oluşturulmasında şikâyetler üzerine TOBB Türkiye genelinde yapılacak oda seçimlerini ertelemesi ile birlikte 2 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri de 7 Mayıs tarihine ertelenmişti.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası binasında yapılan 21 meslek grubu içerisinden yeni meclisi ve yönetimi oluşturacak seçimlerin başladığı saatlerden itibaren İlçe Emniyet Müdürlüğü işi sıkı tuttu. Kaldırımdan itibaren başlayan polis güvenlik bariyerleri koyarak bina girişinde oy kullanacak üyeler polis kontrol noktasından girip, XRAY cihazından geçtikten sonra ilk üye bilgi kontrolü yapıldı. Üyeler oy verme işlemlerinin gerçekleştirildiği katın girişinde de isim listesiyle içeri alındılar. Sandık görevlileri tarafından da oy kullanma işlemleri sırayla gerçekleştirildi.
İTSO Meclisi ve yönetimini belirleyecek 59 üyenin oylandığı seçimlerde 13 meslek grubunda sandığa tek listeyle gidildi. Tek listeyle gidilen 13 Meslek grubunun 35 adayı sandıklar açılmadan İTSO Meclisine girmiş oldu. Beş sandıkta iki liste, üç sandıkta üç liste kıyasıya bir mücadele savaşı verildi.
20 yıldır İTSO Başkanlığı görevini yürüten Halil Şahin yeni dönemde listeye girmemeyi tercih etti, ancak seçim başladığı andan bitimine kadar odada kalarak yeni seçilen üyeleri kutladı.
İTSO Başkanı Halil Şahin, çok demokratik bir ortamda, güzel bir seçim gerçekleştiğini, Meclise girmeye hak kazanarak görev alan yeni üyeleri kutladı, meclise giremeyenlere de bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.