Haymaseki’ye anlamlı ziyaret!

atalar haymaseki70
Atalar Koleji Yardımlaşma Kulübü öncülüğünde İskenderun’a bağlı Haymaseki İlköğretim okuluna giderek çeşitli hediyeler götürdü ve her iki okulun öğrencileri keyifli vakit geçirdiler. 1970-1973 yıllarında İskenderun’un Haymaseki köyüne genç bir öğretmen olarak atanan Nuri Üysen’in bugün sahibi olduğu ATALAR Koleji öğrencileri yıllar sonra bu okulu ziyaret etti.
197 öğrencisi bulunan Haymaseki köyü ilkokuluna ziyaret için ATALAR Koleji yaklaşık bir ay hazırlık yaptığı ve her öğrenciye bir hediye çantası hazırladığı belirtildi.
İçinde kırtasiyeden giysiye birçok malzemeler bulunan hediye paketleriyle Haymaseki Köyü İlkokulu’nu ziyaret eden ATALAR Koleji öğrencileri topladıkları kitaplar okul kütüphanesine teslim etti.
Her iki okulun öğretmenleri, öğrencileri kısa zaman da tanışıp kaynaştılar. Atalar Koleji Yardımlaşma Kulübü başkanı 7. sınıf öğrencisi Berfin, dostluk ve kardeşlik adına geldiklerini, buranın hatıra bir köy olduğunu ve yaşıtlarıyla farklılıkları bir gün de olsa silme istediklerini söyledi.
O gün çocuklar bir bayram havası yaşadılar. Koştular, oynadılar, öğlen birlikte yemek yediler. Sözler verildi, sözler alındı. Armağanlar sunuldu. Köyün çocukları ile birlikte Kolej çocukları da keyifli bir gün yaşadılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.