“1 Mayıs mücadeledeki birliği ve dayanışmayı ifade ettiği bir gündür”

uyar mayis
CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “1 Mayıs emekçilerin, insanca yaşam koşullarına sahip olma, demokratik hak ve özgürlüklerini kullanma amacıyla, bu uğurda mücadelelerinin birliğini ve dayanışmasını ifade ettiği bir gündür” dedi. Başkan Uyar’ın açıklaması şöyle: “Örgütlü toplumların temel dinamiklerini oluşturan sendikalar, emeğin örgütlü gücünü ortaya koymaktadır. Bu durum aynı zamanda temel hak ve özgürlüklerin yaşama geçirilmesinin göstergesidir. Bu mücadele, bu hak, ekmek ve özgürlük arama kavgasında yitirdiğimiz canların, dökülen kanların failleri daha bulunamadığı gibi çekilen hapislerin, yapılan işkencelerin de hesapları sorulmadı. 1 Mayıs 1977 katliamı aynı zamanda 12 Eylül askeri darbesine giden en önemli dönemeçtir. Emekçilerin ne kan ne de gözyaşı dökmemeleri için; yalnızca alın teri dökmeleri ve döktükleri terin karşılığını almaları için verdikleri haklı mücadelenin yanında duracağız, katkı sağlayacağız, omuz omuza vereceğiz. Bu süreç işçiler, emekçiler, memurlar ile şehir, kasaba ve köylerimizde yaşayan yoksul halkımız açısından önemli bir süreçtir. Bu süreci hiçbir provokatif oyun ve kışkırtmalara kapılmadan, sancısız atlatmamız birliğimiz, bütünlüğümüz ve geleceğimiz için çok önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerimle, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını, ülkemizin tüm alanlarında heyecan ve coşkuyla kutlayacak olan emekçilerimizin bu uğurda vermiş oldukları demokrasi şehitlerini rahmetle anarak bayramlarını kutluyorum.”

“Güney Gazetesi gündem oluşturan yazılarıyla takdir topluyor”

Güney Gazetesi’nin 39. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla da bir kutlama mesajı yayınlayan CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, “Tarafsız ve ilkeli haberleri ile gündem oluşturan yazıları ve sürekli yayını ile okuyucularının takdirini toplayan GÜNEY Gazetesi’nin kuruluş Yıldönümünü yürekten tebrik ediyorum” dedi ve ekledi:
“Tarafsızlığı ilke edinmeniz, hep doğruların peşinde olmanız sayesinde gerçekleşmiş, bu sayede başarılı bir yerel gazete olmanıza vesile olmuştur. Bu vesile ile sizin ve çalışma arkadaşlarınızın kuruluş yıldönümünü kutlar başarılarınızın devamını dilerim.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.