“Bu görevlendirmeler ilgili okullarda ki çalışma huzurunu bozmuştur”

Ahmet Akça B
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, “MEB yayınladığı genelgeler ile öğretmenlerin asli işleri olan sınıflarında görev yapmaları gerektiğini belirtmiş geçici görevlendirmelerini iptal etmiş, yeniden görevlendirme yapılırken asli görevlerini yerine getirdikten sonra görevlendirmelerin yapılmasını istemişti” diyerek şöyle konuştu:
MEB bu genelgeleri doğrultusunda iş ve işlemleri yürüttüğünü söyleyen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK bu durumu birçok toplantıda, kendi personeli ile yaptığı toplantılarda dile getirmiştir. Fakat Sayın il müdürünün ya atığı imzalardan haberi yok ya da kendi personelini bilerek yanıltmaktadır. Türk Eğitim Sen olarak yaptığımız çalışmalar sonunda tespit ettiğimiz 2 görevlendirme var ki hem bakanlık genelgelerine aykırı, hem de İl müdürümüzün bu sözlerinin doğru olmadığını gösterir durumdadır. Ayrıca bu görevlendirmelerle devlet zarara uğratılmakta, bu iki öğretmenin onlarca öğrencisi mağdur edilmektedir.
Bu 2 öğretmen Hatay İli Erzin İlçesinde ki sınıflarından alınarak Hatay İli İskenderun İlçesi Emel Akçay İlkokulu ve İskenderun Demirçelik İlköğretim Okuluna Müdür yardımcısı olarak görevlendirilmişlerdir. Bu görevlendirmelerde belirtilen öğretmenlerin yönetici olma haklarının bulunmaması ve İskenderun İlçesinde onlarca yöneticinin norm kadro fazlası olarak beklediği göz önüne alınırsa bu görevlendirmelerin yapılışında kamu yararının olmadığı, kişiye özel uygulama yapıldığı ve tamamen hukuka aykırı olduğu görülmektir.
Kamu yararı olmadan yapılan bu görevlendirmeler ilgili okullarda ki çalışma huzurunu bozmuş, bu 2 öğretmenin başka ilçelerde görev yapıyor olması, nedeniyle çalışanların aklında soru işaretlerine neden olmuştur. Ve akıllara bu görevlendirmeler “Siyasilere diyet borcumudur?” sorusunu akla getirmiştir.
Biz Hatay Valisini ve İl Milli Eğitim müdürünü bu görevlendirmelerin iptali ile ilgili gerekeni yapmalarını bekliyoruz. Aksi halde hukuki yollara başvurarak gerekeni yapacağımızı bildiriyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.