Polis, İskenderun’u BBG evi gibi gözetliyor

trafik ceza mobese (1)
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü mobese merkezi, trafik kontrollerini saniye saniye kontrol atlına alarak yeni bir uygulamaya imza attı. Motosikletine kask takmadan trafiğe çıkanlar yandı. Tüm şehri gözetim altında tutan ve kask takmayan motosiklet sürücülerine mobese merkezi plakadan trafik cezası yazarak aynı anda evine cezayı evine postalıyor. Mobese merkezinde Emniyet müdür yardımcısı Erdal Ağralı, sistemin nasıl çalıştığını anlattı.
Motosiklet sürücülerinin mutlaka kask takmalarını isteyen Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Ağralı, “Bu konuda 1 Nisan itibariyle yeni bir uygulamaya başladık. Artık polis vatandaşı durdurup ‘Kaskın yok sana ceza yazacağım demeyecek’ Yapılan uygulamalarda görürse yine yazacak ama vatandaş beni kimse görmedi diye kask takmamazlık yapmasın! Çünkü artık mobese merkezinden tüm şehir takip ediliyor. Kasksız motor sürücülerinin plakalarına anında görevli arkadaşlarımız cezayı yazıp aynı anda adreslerine postalıyorlar. Burada bizim amacımız insanlara para cezası vermek değil! Ancak vatandaşlarımızın can güvenliği açısından kurallara uymalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bakın 2013 yılında 547 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bunların 268’i motosiklet kazasıyla meydana geldi. Bu kazadan dolayı hastaneye kaldırılan 9 vatandaşımız hayatını kaybetti ve bu insanlarımız beyin kanamasından yaşamını yitirdi. Kafalarında kask olsaydı beklide bunları yaşamayacaktı. 2012 yılında ise 5668 motosiklet sürücüsüne para cezası kesildi. Kentimizde ise 40 bin motosiklet tescilli bu konuda hepimize önemli görevler düşünüyor. Lütfen sürücülerimiz kask taksınlar. Hem ceza yemesinler, hem de kendi sağlıklarını düşünsünler” dedi.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü mobese merkezi kentin her noktasını gözetim altına alırken motosiklete binen ve kask takmayan tüm sürücülere ceza yazarak anında adreslerine gönderiyor. Günde yaklaşık 100 motosiklet sürücüsüne kask takmadığı için ceza kesilirken, cezaların artmasıyla birlikte ise İskenderun da motosiklet sürücülerinin kask takma oranlarında gözle görülür artışların olduğu açıklandı.

Önceki İçerikYarıkkaya: “İskenderunspor’a herkesin sahip çıkması lazım”
Sonraki İçerikÇekin elinizi Payas Belediyespor’un üzerinden!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.