Vali Cerrah, İşadamı Fuat Tosyalı ile birlikte eğitim yatırımlarını inceledi

fuat osmaniye11
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile birlikte hayırseverler tarafından yaptırılan okulları ziyaret etti.
Hayırsever Fuat Tosyalı’nın yaptırdığı 2 bin kişilik Kapalı Spor Salonu ve Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesinin yanı sıra Vali Celalettin Cerrah Anadolu Lisesi, Adnan Oğuz Anadolu Lisesi, Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Kadın Konukevi’nde incelemelerde bulunuldu.
Vali Cerrah ve Fuat Tosyalı’nın okul ziyaretlerine Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan da eşlik etti.
Vali Celalettin Cerrah ve Hayırsever Fuat Tosyalı ilk olarak Celalettin Cerrah Anadolu Lisesini ziyaret ettiler. Çevre düzenlemesi devam etmekte olan Anadolu Lisesi’nin 2013–2014 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağını ifade eden Vali Cerrah, 24 derslikli okulun laboratuarları ile birlikte 37 derslik olduğunu, öğrencilerin okula zevkle gelmesini sağlamak için özel bir proje ile yapıldığını, kullanılan renk ve süslemelerin de bu amaca hizmet ettiğini söyledi.

HERŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN!
Daha sonra Adnan Oğuz Anadolu Lisesine giden Vali Celalettin Cerrah ve Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç’tan okul hakkında bilgi aldı. Okulun bahçesinin meyve ağaçları ve çiçeklerle süslendiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, çevre düzenlemesinin halen devam ettiğini söyledi. Vali Cerrah ise içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Adnan Oğuz Anadolu Lisesi’nin hemen yanında bulunan Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu ile birlikte bir kampus olarak düşünüldüğünü, her iki okulun da hayırseverlerce yaptırıldığını söyledi.
Ziyaretin devamında Hayırsever Fuat Tosyalı tarafından Osmaniye’ye kazandırılan 2000 kişilik Kapalı Spor Salonu inşaatı ve Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi ziyaret edildi. Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye’nin modern bir Kapalı spor Salonuna kavuşacağını ifade ederek, “Osmaniye’de yetenekli genç sporcularımız var. Bu sporcularımızın spor hayatlarında daha başarılı olmaları için modern bir tesise ihtiyaçları vardı. Hayırsever İşadamımız Sayın Fuat Tosyalı ilimize şu an inşaatı devam etmekte olan Kapalı Spor Salonunu kazandırarak, genç sporcularımızın gelecekte kazanacakları başarılara önemli bir katkıda bulundu. Sayın Fuat Tosyalı’ya Osmaniyeliler adına teşekkür ediyorum” dedi.
Hayırsever Fuat Tosyalı, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesine yatırım yaptıklarını ve bu yatırımları yaparken sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini ifade ederek, Vali Celalettin Cerrah’ın başlattığı eğitim seferberliğine katkılarının bulunmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

ENGELLİ ÇOCUKLAR ÇİÇEKLERLE KARŞILADI
Vali Celalettin Cerrah ve Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’ni ziyaret ettiler. Bahçedeki engelli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Cerrah ve Fuat Tosyalı çocuklarla bir süre sohbet ettiler.
Tosçelik, Tunayapı, Boysan ve Osmaniye Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin katkılarıyla yapılan Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’ni gezen Vali Cerrah ve İşadamı Fuat Tosyalı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin’den Merkez hakkında bilgi aldılar. Mahmut Şahin, engelli çocukların atölye çalışmaları ve spor yapabildikleri Rehabilitasyon Merkezi’nde aynı zamanda engelli çocukları bulunan ailelerin çocuklarını birkaç gün bırakabilecekleri 20 yataklı bir bölüm de bulunduğunu söyledi. Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin bitişiğinde bulunan Kadın Konukevi’nin ziyaretinin ardından engelli çocuklar Vali Cerrah’tan bahçeye kamelya ve spor aletleri istediler. Vali Cerrah her ikisinin de en kısa zamanda yapılması için talimat verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.