Bakan Ergin’den Payas’a hastane sözü!

bakan payas (6)
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Bakan Ergin’in ziyaretini fırsata dönüştürdü. AK Parti İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği mitingte konuşan Başkan Altan, Payas’a hastane yapılmasını isteyince, Bakan Ergin de, “İstediğiniz hastane olsun. Arsayı bulun, gereğini yaparım. Hayırlı uğurlu olsun” dedi..
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ilçe olması için yoğun gayret gösterdiği Payas’ta coşkuyla karşılandı. Bakan Ergin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı “Payas ilçe olduysa, Bekir Başkan’ın çabası çok büyük. Çok çalıştı. Allah çalışana veriyor” sözleriyle kutladı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Payas’a ilçe olduktan sonra ilk ziyaretini yaptı. AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yaşildal, İl Başkanı İsmail Kimyeci, 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan’la birlikte çıkarma yapan Bakan Ergin, bölgede ilk mitingini Payas’ta yaptı.
Bakan Ergin ilk olarak Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı makamında ziyaret etti. Burada Payas’ın ilçe olması konusunda ayrıntılara değinen Bakan Ergin, “Bekir Başkan, Payas’ın ilçe olması için çok çalıştı. Tasarıda Payas ilçeydi ama meclise gidince Payas yoktu. Sayın Başbakan’a durumu anlattık, nüfus kriterleri aşağıya çekildi. Sayın Başbakan talimatı verdiği gibi, gereğini yaptık. Tabi bu süreçte kiminiz üzüldü ama birileri de Payas ilçe olmayacak diye keyif yapıp, oynadı.. Ama onlara bu zevki yaşatmadık. Bekir Başkan’la, milletvekillerimizle birlikte Payas’ın ilçe olma sözünü Sayın Başbakan’dan aldık. Allah yolunuzu açık etsin” dedi. Başkan Altan ise, “Sayın Başbakanımız’dan, Sayın Adalet Bakanımız’dan, il başkanımızdan ve tüm milletvekillerimizden Allah razı olsun. Hedefimiz Payas’ı daha ileriye taşımaktır” diye konuştu.

BAKAN ERGİN’E PAYAS BELEDİYESPOR FORMASI
Yapılan açıklamaların ardından Belediye Başkanı Bekir Altan, 3. Lig’e emin adımlarla ilerleyen Payas Belediyespor’un formasını Bakan Ergin’e takdim etti.
Bakan Ergin bir soru üzerine, “Bekir Başkan el vermişse her takımı şampiyon yapar” diyerek takımın başarısından ötürü Başkan Altan’ı kutladı. Bu arada Hatay Arı Yetiştiricileri Derneği de, Bakan Ergin’e petek balı hediye etti.

BAŞBAKANIMIZI PAYAS’A DAVET EDİYORUZ
Belediyedeki ziyaretin ardından Payas AK Parti İlçe Teşkilatı’na gidildi. Bakan Ergin bölgede ilk mitingini burada yaptı, yerel seçim startını verdi.
Coşkulu bir kalabalık Bakan Ergin’i “Payas seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşıladı. Başkan Altan mitingte yaptığı konuşmada, “Kanun taslağı tartışılırken, 50 bin kriterine takılan Payasımız’ın ilçe olacak yerlerin arasına alınması için yoğun bir mesai harcayan Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin beyefendiye borcumuzu yüksek sesle dile getirmek istiyorum. Şahsım adına, Payas halkı adına minnet dolu şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Bakanım, sizler aracılığıyla Başbakanımıza, Saygıdeğer Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye Payas halkının selamlarını, sevgilerini ve saygılarını sunmak istiyorum. Başbakanımızı Payas’a davet etmek istiyoruz” diye konuştu.
PAYAS HALKI HASTANE İSTİYOR
Başkan Altan konuşmasının devamında, “Adettendir, sizler bir yerleri ziyaret ettiğinizde hep birşeyler istenir. Biz sizleri yormamak adına, bu taleplerimizi burada dile getirmiyoruz. Çünkü, ihtiyaçlarımızda bugüne kadar hep yanımızda oldunuz. Bundan sonra da olacağınız konusunda inancımız tamdır. Fakat halkımızın çok istediği ve dile getirdiği hastane ihtiyacımızı ve beklentimizi size emanet ediyoruz. Yerel seçimler öncesinde hastane çalışmalarının başlaması, halkımıza büyük bir mutluluk yaşatacaktır” ifadesini kullandı.

İSTEDİĞİNİZ HASTANE OLSUN, GEREĞİNİ YAPARIM!
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın konuşmasının ardından söz alan Bakan Ergin, “Bekir Başkan birşey isteyince, yapamayacağım birşey sandım. Ama madem hastane istedi, hiç merak etmesin. Başkanımız arsayı bulsun, hastaneyi şimdiden yapmayı taahhüt ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Bakan Ergin, konuşmasının devamında, Türkiye’nin ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi, Amanos Tüneli’nin Mayıs 2014 tarihi itibariyle yapım işinin ihale edileceğini duyurdu. Bakan Ergin ayrıca, Amanos Tüneli’nin muhammen bedelinin 700 milyon dolar olduğunu, böylece bölgenin en büyük yatırımını hayata geçireceklerini aktardı.

BAŞBAKAN PAYAS’A GELECEK
Bakan Ergin konuşmasının devamında, Başbakan Erdoğan’ın büyükşehirleri gezdiğini anımsatarak, “Sıra Hatay’a da gelecek. Payas’ı ilçe yaptık. Sayın Başbakan Payas’a da gelecektir. Yerel seçimlerde yine istikrar kazanacak. Payas, İskenderun, Belen ve Arsuz da kazanacak” açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Ergin, Belediye Başkanı Bekir Altan’la birlikte mitingi dolduran Payaslılar’a karanfil attı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.