Cin Şebekesi’ni ‘KOM’ Çarptı!

operasyon
İskenderun’da aralarında bir Belde Belediye başkanının oğlunun da yer aldığı sahte şeyhler kullanılarak eski bir milletvekiliyle çok sayıda işadamını 8 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla düzenlenen operasyonda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şikayet üzerine yaklaşık 6 aydır Hatay İl ile İskenderun İlçe Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda bugün sabah erken saatlerde düğmeye bastı.
Özel Harekat Timlerinin de aralarında bulunduğu güvenlik güçleri İskenderun Şehir Merkezi, Karaağaç ve Nardüzü Beldelerinde toplam 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polisin yaptığı baskında aralarında tarlada çalışanlarında bulunduğu toplam 12 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan aramalarda ise tarihi eser, silah ve dolandırıcılıkta kullanılan belgelerle malzemeler ele geçtiği belirtildi.
Öte yandan sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında Belde Belediye Başkanının oğlunun da bulunduğu 12 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından emniyetteki sorgulamasına başlandığı öğrenildi.

CİNLE 8 MİLYON ÇARPTILAR!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay eski milletvekilini de 1.5 milyon dolar şebeke üyelerince dolandırdıkları şikayeti üzerine İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde harekete geçen polis, yaptığı çalışmalar neticesinde kent içerisinde çok sayıda işadamı ile vatandaşı dolandırdıkları saptandı. Şebeke üyelerinin kurban seçtikleri insanları dini duygularla kandırıp, cinlerle tehdit ettikleri, aynı yolla çocuklarına ve ailelerine zarar verme tehdidiyle para aldıkları öne sürüldü. Yaklaşık üç yıldır şebekenin İskenderun ve çevresinde insanları cinle tehdit edip bugüne kadar yapılan şikayetler doğrultusunda 8 milyon TL çarptıkları belirlendi. Aynı zamanda operasyonla olayın derinleştirilmesiyle korkudan ortaya çıkmayan dolandırılmış işadamlarının da şikayetçi olmaları durumunda bu rakamın artması bekleniyor.

AKIL ALMAZ YÖNTEM!
Şebeke üyeleri kurdukları tezgahla dolandıracakları kurbanı masumane bir gerekçeyle yalnız bir eve getiriyor. Burada yine şebekeden bir kişiyi Suriye’den gelen Şeyh olarak tanıtarak, cinler aracılığıyla tarihi eser, altın gibi gömüleri ortaya çıkarttığına inandırıyor. Geldikleri evde göstermelik altın veya tarihi eser bulma senaryosu oynanıyor. Aynı şebekenin elemanları cin gelmiş gibi trans haline girerek, psikolojik olarak kurbanı da etkiliyor. Bu arada kurbana cinin bazı istekleri iletilmesi üzerine, parça parça dolar veya TL şeklinde para isteniyor. Vermemesi halinde ise eve gelen cin tarafından kurban seçilen kişi veya ailesine zarar vereceği, çarpacağı korkusu veriliyor. Bu senaryo ile şebekenin 3 yılda çok sayıda vatandaştan ilk belirlemelere göre toplam 8 milyon TL’lik dolandırıcılık gerçekleştirdiği saptandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.