İskenderun Tosçelik Fen Lisesi rakipsiz!

toscelik fen2
Mersin’de TUBİTAK ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen proje yarışmasında İskenderun Tosçelik Fen Lisesi, Matematik ve Coğrafya dalında bölge birincisi oldular..
İskenderun Tosçelik Fen Lisesi, Mersin’deki proje yarışmasınının bölge finalinde de farkını konuşturdu. Bugüne dek birçok dalda Türkiye ve bölge birinciliğini elinde bulunduran Tosçelik Fen Lisesi, Mersin’de yine rakipsizliğini ilan etti. Coğrafya branşında Çağrı Karslı ve Necip Hamamcı ile Matematik branşında Şiyar Polat ve Ömer Faruk Canpolat, Mersin bölgede birinci oldular.
Böylece Tosçelik Fen Lisesi’nin öğrencileri, Ankara’daki Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandılar..
TUBİTAK ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen proje yarışmasının bölge finalinde öğrenciler, buluşları ile dikkatleri üzerine çekmeye çalıştı. Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Mersin, Osmaniye ile KKTC’den gelen öğrenciler projelerini sundu.
Coğrafya branşında, İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri Çağrı Karslı ve Necip Hamamcı, “Anız yakmanın toprak ekosistemine ve toprak verimliliğine etkisinin araştırılması” projesinde, tüm okulları geride bırakırken..
Matematik branşında ise, yine Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri Şiyar Polat ve Ömer Faruk Canpolat, ‘Üçgende eşitsizliğe farklı bir yaklaşım’ projesinde bölge birincisi oldular. Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, “Eğitimin gerçek hedefini yakalamak için milli değerleri ve evrensel kültürü benimsemiş bireyler yetiştiriyoruz. Bunun için okulumuzda ezber yerine, üretme ve araştırma alışkanlığını kazandırıyoruz. Bu konuda Tosçelik Fen Lisesi öğrencilerinin olağanüstü çabası var. Bölge yarışmasında başarı elde eden öğrencileri yürekten kutluyorum” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.