TOBB Narlıca’ya İHL ve öğrenci yurdu yaptırıyor

tobb
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Hatay’ın Narlıca Beldesi’ne 1200 öğrenci kapasiteli 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve  300 kişilik öğrenci yurdu yaptırıyor. 14 bin 900 metrekare inşaat alanına sahip bina, bodrum kat ve zemin kat dahil toplam 6 kattan oluşuyor. Eğitim Bölümünde; 1200 öğrenci kapasiteli 40 adet derslik, 2 adet Mescit ve Şadırvan, sığınak, çok amaçlı salon, demirbaş depoları, elektrik ve makine odaları, engelli asansörü bulunuyor.
İdari Bölümde; 1 Müdür Odası, 2 Müdür Yardımcısı Odası, ziyaretçi bekleme ve kabul odaları, öğretmen odaları, zümre odaları, resim, bilgisayar, müzik atölyeleri, fen laboratuarı, yabancı dil laboratuarı, yaklaşık 1000 kişilik 2 kat yemekhane ve mutfak yer alıyor.
Erkek Yurdu Bölümde; 2 adet engelli odası, 300 kişilik 75 adet yatakhane, kat ofisleri, engelli asansörü, nöbetçi odaları, ütü ve çamaşır odaları, etüt odaları, 2 adet Mescit ve Şadırvan bulunuyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılacak olan 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdunun ihalesi yapıldı. İhaleyi, Bilgü-Ataberk İnş. Ltd. Şti. KDV hariç 8.900.000,00 TL. proje bedeli ile aldı. Yer tesliminin yapılmasına müteakip inşaata başlanacak. İmam Hatip Lisesi’nin yapımının 20 Temmuz 2014 tarihinde tamamlanması planlanıyor.
Bilindiği üzere okulun yapımına ilişkin protokol, 08 Kasım 2012 tarihinde Ankara’da Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin, Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri’nin de katıldığı törenle imzalanmıştı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.