Vayısoğlu, Comenius projesini çok sevdi

ticaret borsası (1)
Comenius projesi kapsamında ülkemize gelen yabancı ülke eğitimcileri Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık ilkokulu ile yaptıkları projelerle bölgemize konuk oldular.
Proje Koordinatörü İskender Dalkılıç 7 Ortaklı Avrupa Birliği ülkelerinin eğitimcileri ile İskenderun Ticaret Borsası’nı ziyaret ettiler. Konuklarını karşılayan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, “Ziyaretten son derece memnun oldum. Biz kurumlar zaten üzerimize düşmese de geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitim almasına, her zaman maddi ve manevi destek sağlamaya varız. Bu güne kadar ciddi çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Önceki gün de eğitime yapmış olduğumuz katkıları duyarak, Romanya’dan gelen 11 eğitimciyi makamımızda ağırladık. Comenius projesi gerçekten çok önemli bir proje. Neden önemli? Başka ülkelerde yaşayan insanların bizim kültürümüzü öğrenmeleri ve bizlerinde onların kültürlerini öğrenmemizi sağlıyor. Biz de İskenderunlu işadamları olarak, İskenderun Ticaret Borsası’nda onları ağırlamaktan mutluyuz. Şuandan itibaren biz de diyoruz ki yaklaşık 6 ülkede daha dostlarımız oldu. Dileğimiz o ki, kültürümüzü kendi ülkelerinde de anlatsınlar” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili proje hakkında bilgi aktaran Proje Koordinatörü İskender Dalkılıç, “Projedeki amaç, her ülkenin kendi ressamını tanıtması, öğretmenler olarak yapılan çalışmaların öğrencilere aktarılması ve öğrencilerle birlikte sanatsal çalışmaların yapılması. Projemizle birlikte ekstradan kültür ve tarihi yönden çalışmalar yapılıyor. Onlar bizim kültürümüzü tanıyorlar aynı şekilde biz de onların kültürlerini kendi ülkelerinde tanıma fırsatı buluyoruz.
Almanya, İngiltere, İspanya, Finlandiya, Macaristan, Yunanistan ve Türkiye bu çalışma içerisinde ayrıca Macaristan ile özel bir anlaşmamız var. Bizden oraya öğrenci gidiyor, oradan bize öğrenci geliyor. Şuan burada olan Macar öğrencilerimiz Gaziantep turundalar. Orasının öğrenciler için daha uygun olduğunu düşündük. Bizim için önemli olan bu projeyi mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmak” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.