Sivil havacılık sektöründe STK’ların rolü masaya yatırıldı

mkü sivil havacılık (4)
MKÜ İskenderun Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Türk Sivil Havacılık Sektöründe Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü ve Önemi’ adlı panel MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda yoğun bir katılım ile gerçekleşti.
Panelin açılış konuşmasını yapan Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doçent Mehmet Kara, “MKÜ İskenderun Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulumuz tarafından düzenlenen, TÖSHİD, TALPA, TATCA, TASSA ve UTED’in katkıları ile gerçekleştirilen‘Türk Sivil Havacılık Sektöründe Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü ve Önemi’ adlı panelimizi iki temel başlık altında toplayabiliriz. Birincisi Türk Sivil Havacılık Sektöründe Sivil Toplum Kuruluşlarımızın rolü ve önemi, ikincisi ise, havacılık öğrencilerimizin sektörde kariyer planlarını oluştururken vizyonlarının gelişmesine ve motivasyonlarının artmasına katkı sağlamak olmuştur” dedi. Daha sonra MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder ise, “Hava taşımacılığı sektörü son yıllarda dünya genelindeki küreselleşme trendine paralel olarak, hızlı gelişimini artırarak sürdürmektedir. Ülkemizde de dünyadaki gelişmeye paralel bir şekilde çarpıcı gelişmeler son derece dikkate değer bir şekilde her geçen gün karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde hava yolu ile taşınan yolcu sayısı 2003 yılında 34.443.655 sayılarında iken 2012 yılında bu sayının artarak 130.351.620’ye ulaştığını sevinçle görmekteyiz” diye konuştu.
Son olarak konuşma yapan Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Ünlü de, “Bugün ülkemiz için çok önemli bir gün. Ülkemizin en güzel köşesinde bugün için yapılan bu hazırlığı görmek gerçekten mutluluk verici. Bizim sektöre ve arayışlara girdiğimiz yıllarda maalesef siz öğrenciler kadar şansımız yoktu. O yüzden siz elinizdeki şansın değerini iyi bilin” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.