Spor TIR’ı İskenderun’dan geçti

spor tırı (4)
İskenderun Anıt Alanı’na gelen Spor TIR’ı, tüm sporseverlerin yoğun ilgisini çekti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve tüm Türkiye yi dolaşan ekip, gençlere spor yaptırmanın yolları için çabalıyor.
Anıt alanına kurulan Spor Tırı Proje Koordinatörü Doğan Ekinci, ‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ sloganı ile doğu ve batı tırı olmak üzere iki spor tırı ile birlikte Türkiye’deki gezilerinin başladığını duyurdu. “Ekinci, “Tır’ımız İskenderun’da ve 5. ilinde. Diğer Tır’ımız da Antalya’da, daha sonrada 20 il gezecek. Biz ise 22 il gezeceğiz. Her gittiğimiz il de bir günlük etkinliğimiz oluyor. Amacımız gelen katılımcıları iç içe toplayıp tek galibi dostluk maçları olan spor etkinlikleri yapmaktır. Burada üçe üç, dörde dört basketbol ve futbol turnuvalarımız oluyor. Turnuvada tek bir kazanan olmuyor. İki tarafta galip geliyor. Turnuva sonrası turnuvaya katılan katılımcılara küçük hediyelerimiz oluyor. Tamamen onları mutlu ediyoruz. Dediğim gibi onları iç içe toplayıp yediden yetmişe spor yaptırmaya çalışıyoruz. Ayrıca projemiz tutarsa iki yıl daha bu projeye devam edeceğiz” dedi.
Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Mehmet Öztürk, Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik ve spor adamları da Tır’ı gezerek hem destek verdiler, hem de bilgi aldılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.