TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE KONSERİ’NE YOĞUN İLGİ

türkü gecesi2
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98.yıldönümü münasebetiyle Antakya Belediyesi-Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı işbirliğiyle İl Kültür Merkezinde Türk Halk Müziği konseri verildi.
Düzenlenen konsere, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı P.Kd.Alb. Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Başol, 121. Serinyol Er Eğitim Alay Komutanı Alb. Özcan Kaplan, Antakya Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Çaparali ve Halil İbrahim Yelkaya, meclis üyeleri, şehit, gazi ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katılarak konseri büyük beğeni ile izledi.
Hatay İl Kültür Merkezi’nde 18 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de izleyicilerle buluşan “Türkülerle Çanakkale Zaferi” adlı konser, halka açık ücretsiz düzenlendi. Şefliğini Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Hakan Tatyüz’ün yaptığı konserde birbirinden güzel kahramanlık türküleri dile getirildi.
Muhteşem kahramanlık türkülerinin büyük bir başarı ile seslendirildiği konserde ayrıca, semah gösterisi yapıldı. Programda, kahramanlık destanını anlatan bir çok fotoğraf ve mini filmler de slayt gösterisi ile aktarıldı.
“Türkülerle Çanakkale Zaferi” adını taşıyan konserde, seslendirilen türküler ile gösterilen fotoğraf ve mini filmler ile katılımcılar duygulu anlar yaşadılar. Birçok katılımcı yaşanan duygu seli ile gözyaşlarına hâkim olamadı.
Muhteşem konser sonrasında kısa bir konuşma yapan Garnizon Komutanı P.Kd.Alb. Hasan Polat, coşku dolu güzel bir gece yaşadıklarını dile getirerek, bu güzel geceyi yaşatan sanatçılara teşekkür etti ve “bu gece hem Çanakkale şehitlerini andık, hem bir memleket depremi hissettik” dedi.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş yaptığı konuşmada, bu güzel geceyi yaşatan ekibe başarılı sunumlarından dolayı teşekkür ederek, “Bu gece Çanakkale’yi ve şehitlerimizi andık. Bir çok şeyi bu gece yeniden öğrendik. Çanakkale şehitleri, sadece tarihi yazmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atmak için şehit olmadılar. Geçmişi anlamak ve geleceğe emin adımlar ile yürümemize vesile oldular. Onlar tüm renkleri ile vatanı savundular ve şehit oldular. Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediler. Bugün birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. O dönemde Çanakkale’de karşımızda olanlar, şimdi yüzümüze gülebilirler ama yine karşımızdalar. Birlik içinde olalım” dedi. Başkan Savaş, konseri izlemeye gelen vatandaşlara da bu güzel geceyi birlikte yaşamaya geldikleri için teşekkür etti.
Başkan Savaş ve Garnizon Komutanı Polat, koro şefi ve sanatçılara muhteşem konserden dolayı teşekkür ederek, çiçek verdiler.
Şef Hakan Tatyüz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Yavuz Coşkun tarafından gönderilen sedef ve gümüşten yapılmış olan hediyeyi Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a takdim etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.