KOLAY ŞİFRELER KULLANMAYALIM

dortyol emniyet8
Dörtyol Emniyet Müdürlüğü kredi kartı kullanımı konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Günümüzde alış verişlerde en çok kullanılan şeyin kredi kartları olduğu gerçeğinin altını çizen Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu, kredi kartında yapılan basit hataların dolandırıcılar için bir fırsata dönüştüğünü kaydetti.
Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu, “Vatandaşlarımız ATM’lerde ve pos cihazlarına şifre girerken elleriyle tuşları kapatmalıdır. Ayrıca şifre seçiminde daha dikkatli olmalıdır. Kullanmıyor isek yurt içi ve yurt dışı sanal alışveriş kullanımına kartımızı sınırlayalım. Kredi ve banka kart şifresini doğum tarihi veya tuttuğumuz takımın kuruluş tarihi yapmaktan kaçınalım. Bu dolandırıcıların işine yarar. Kredi yada banka kartımızı güvenmediğimiz kişilere vermeyelim, emanet etmeyelim. Çalındığı veya kaybolduğunu düşündüğümüzde derhal müşteri hizmetlerini arayarak kartı kullanıma kapatalım” dedi.
Kullanılan her şifrenin özellikle harf, rakam ve simgelerden oluşan karmaşık bir şifre olup olmadığını kontrol edilmesi gerektiğini dile getiren Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu; “Kullandığımız her şifrenin en az 6 haneli olmasına dikkat edelim. Kullanılan şifrelerin unutulması durumunda sorulacak gizli soru ve cevapların kontrol edilerek kolay bulunabilecek cevaplar olmadığına dikkat edelim.
Tüm şifrelerin birbirinden bağımsız olup olmadığını kontrol edelim. Yapılan araştırmalarda dünyanın en çok kullanılan şifresi, yine İngilizcede ‘şifre’ anlamına gelen ‘password’ oldu. Eğlence, oyun vb. internet sitelerinde mail şifrelerinin asla kullanılmamasını istedi. Listede ikinci sırayı kolaylığıyla ünlenen ‘123456’, üçüncü sırayı da ‘12345678’ aldı. Şifrelerimiz kesinlikle kolay tahmin edilebilir olmamalı” uyarılarında bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.