TÜMSİAD dolu dizgin geliyor

tümsiad
Merkezi İskenderun’da bulunan ve Ocak ayında oluşumu gerçekleştirilen TÜMSİAD Hatay Şubesinin il genelinde özellikle KOBİ’lerin çoğunlukta bulunduğu 90 üyeyi aştığı bildirildi.  
TÜMSİAD Hatay Şubesi Başkan Av. Hasan Ertürk ile yönetim kurulu üyeleri İskenderun Merkez binasında basın mensuplarıyla kahvaltılı tanışma toplantısında bir araya geldi.
TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk, yönetim kurulu üyeleri Doğan Gülsüren, Metin Sönmez, Ali Karataş, Mahir Yüncüoğlu, Bünyamin Canbaz, Şerafettin Çavuşoğlu, Yunus Çelik, Murat Karafakıoğlu ve Mustafa Kara’yı basın aracılığıyla kamuoyuna tanıttı.
Türkiye’de sanayici, işadamları ve kendini geliştirmek isteyen ticaret erbaplarını bir araya getirmeyi amaçlayan TÜMSİAD’ın 2005 yılında kurulduğunu belirten Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk kısa bir süre önce kurulmuş bir dernek olmalarına rağmen, azimli ve kararlı olmaları sayesinde bugüne kadar birçok başarılara imza attıklarını söyledi.
TÜMSİAD’ın 8 yılda 12.000’i aşmış üye sayısı ile SİAD’lar arasında en fazla üyeye sahip sivil toplum kuruluşu olma özelliğini de taşıdığını vurgulayan Başkan Ertürk “2013 yılı itibari ile Türkiye genelinde 55 şubeyi aşmış bulunuyoruz. Yurt dışında, Avrupa’da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde de 50’den fazla şube ve temsilciliğimiz mevcut. Yapılanmamız federasyon yâda konfederasyon şeklinde değil, genel merkeze bağlı şubeler şeklinde olmaktadır” dedi.
TÜMSİAD’ı diğer SİAD’lardan ayıran özelliklerden bir tanesinin çoğunlukla hitap ettikleri alanın KOBİ’leri seçmeleri olduğunu ifade eden Başkan Ertürk “Kobi alanındaki faaliyetlerimizde Avrupa’da birçok başarılar elde etmiş durumdayız. Aralarında bütün AB üyeleri ve AB’ye üye olmayan ülkelerinde dâhil olduğu yaklaşık 37 tane ülkenin Sanayici İş Adamları derneklerinin katıldığı Kobi haftası etkinlikleri yapılıyor her yıl Avrupa’da. Bu kobi haftası etkinlikleri içerisinde TÜMSİAD 2013 yılında birinci oldu. Bu önemli bir başarıydı. TÜMSİAD’ın birinciliği Türkiye’ye de birincilik getirdi” diye konuştu.
Hatay şubesini de Ocak ayında kurulduklarını üye sayılarının 90’ı geçtiğine işaret eden Başkan Ertürk “Merkezimiz İskenderun’da. Fakat bütün Hatay’a yayılan bir derneğiz. Yılsonu itibari ile üye sayımızda 500 ve üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Bulunduğumuz il ve ilçenin ekonomisine katma değer sağlamak amacı ile elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. Suriye hemen yanı başımızda komşumuz ve çok yakın bağlar taşıdığımız bir ülke. Ondaki bu karışıklık ve kaos durumu özellikle ülkemizi ve Hatay’ımızı çok derinden etkiledi, pek çok esnaf bundan gayet şikâyetçi. Ama inşallah Suriye’de düzen kurulup kaos bittikten sonra Türkiye açısından önemli bir yatırım aracı olacağını düşünüyoruz. Bu noktada TÜMSİAD Genel Merkez ve şubeleri ile birlikte hazırlıklarını yapıyor” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.