Cilvegözü’ndeki patlamanın zanlıları tutuklandı

cilvegözü bomba8
Hatay’ın Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarında bir araçta, patlama meydana gelmişti. O patlamanın zanlıları yakalandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlamayla ilgili, sekiz kişinin gözaltına alındığı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen sekiz kişiden beşinin tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nda, 11 Şubat günü bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör eyleminde, dördü Türk vatandaşı 14 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı 20 aracın da hasar gördüğü hatırlatıldı.
Olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından, diğer güvenlik birimleriyle koordineli olarak çok yönlü bir çalışma gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ”Çalışmalar neticesinde, patlayan araçta üç şahsın bulunduğu, bu şahıslardan ikisinin araçtan inerek Suriye’ye geri döndüğü, bir şahsın ise ülkemize giriş yaptığı anlaşılmış, ülkemize giriş yapan şahsın da kısa bir süre sonra Yayladağı sınır kapısından çıkış yaptığı görülmüştür. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde bu şahısların kimlik bilgileri tespit edilmiştir.
Sürdürülen çalışmalar sonucu elde edilen istihbari ve adli bilgiler doğrultusunda 7 Mart’ta operasyon başlatılmış, 8-9 Mart’ta sürdürülen operasyonlarda terörist eylemi organize eden ve patlayan aracı olay yerine getiren iki şahsın da aralarında bulunduğu toplam sekiz şahıs gözaltına alınmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen sekiz şahıstan beşi tutuklandı.
Gözaltına alınan sekiz kişiden beşi Suriye, üçü Türk vatandaşı, tutuklamaya sevk edilen beş kişiden dördü Suriye biri ise Türk vatandaşıdır.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.