Türk Eğitim-Sen ‘yönetici atama yönetmeliğini’ protesto etti

ahmet akca4
Türk Eğitim-Sen, Türkiye’nin dört bir yanından tüm şube yöneticileri, şube yönetim kurulu üyeleri, il temsilcileri, yönetici adayları ve eğitimcilerle birlikte MEB önünde ‘yönetici atama yönetmeliğini’ protesto etti.
Yüzlerce eğitimci; torpilin önünü açan, hak edenlerin değil, hak dilenenlerin atanmasına zemin hazırlayan, siyasetin eğitimi tahakküm altına almasına neden olan bu garabet yönetmeliğin geri çekilmesini istemek için Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi önünden Milli Eğitim Bakanlığı’na alkışlar ve sloganlarla yürüdü.
Eylemde eğitimciler; “Kuvvetsiz Adalet ve Adaletsiz Kuvvet. İki Büyük Felakettir”, “Avcı Öğretmenleri Av mıZannettin?”, “Kul Hakkı Yemenin, Affı Olmayan Günahlardan Olduğunu Bilmiyor musunuz?”, “Liyakat mı, Yandaşlık mı?”, “Yönetmeliğin Adı Ne? Yönetici Atama mı, Yandaş Seçme mi?”, “İstediğimi Atarım Yönetmeliğine Hayır”, “Yeter Artık! Zararsız, Eğitime Faydasız”, “MEB: YMTB. Ad Değişikliği Yapıldı. Yandaşa Makam Tahsis Bürosu”, “Ömer Gitti, Avcı Geldi. Ne Değişti?” şeklinde pankartlar taşıdı.
Yönetmeliğe dava açtıklarını belirten Türk Eğitim Sen yönetimi, “Birçok kazanılmış hakkımızın silindiği Yönetici Atama Yönetmeliğini dava ettik. Yönetmelik 19 maddeden oluşuyordu, 17 maddesinin iptalini istedik. Ne kadar saçma sapan bir yönetmelik ile karşı karşıyayız ki, sendikamız 17 maddeye dava açtı. Danıştay’ın bu davaya nasıl yaklaşacağını bilmiyorum ama mutlaka MEB Yönetici Atama Yönetmeliği iptal edilmelidir” dediler.

Önceki İçerikPalmiye Hastanesi’nden sağlık konferansı
Sonraki İçerik“Kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi tüm toplumun sorumluluğudur”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.