Akbank’tan Hatay çıkarması

akbank
Akbank’ın düzenlediği “Sizin İçin Buluşmaları”nda, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler paylaşıldı.
Akbank, dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği “Akbank Sizin İçin Buluşmaları”nın 2013 yılındaki ikinci toplantısını Hatay’da gerçekleştirdi. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Hatay ve çevre illerden çok sayıda sanayici, işadamı ve yöneticiyi ağırladığı buluşmaya, Genel Müdürlük ve ilgili birimlerden yöneticiler ile birlikte katıldı.
Hatay “Akbank Sizin İçin Buluşması”nda Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’e, Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Bireysel Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Hazine’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek ve Güney Doğu Anadolu Bölge Müdürü Beyhan Demir’den oluşan geniş bir ekip eşlik etti.
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye’nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti.
Dünyanın 18., Avrupa’nın ise 8. en büyük ekonomisine sahip Türkiye’nin rotasını 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çeken Binbaşgil, “Ancak bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız” dedi.
Türkiye’nin ihracattaki ilk 10 ilinden biri olan Hatay’a ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Binbaşgil, “İl, demir-çelik sektöründe kapasite açısından ülkemizde 1. sırada. Türkiye’de üretilen otomotiv ve yan sanayi filtrelerinin yaklaşık %65’i Hatay’da üretiliyor. Ülkemizin yaş meyve sebze ihracatının üçte birini de ilimiz karşılıyor. Hatay’ın gelecekte Türkiye’nin rüzgar enerjisi merkezlerinden biri olması bekleniyor. Organize Sanayi Bölgelerine ve Küçük Sanayi Sitelerine sahip il, bölgesinin istihdamına ciddi katkı da sağlıyor. İlin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Hatay’ın sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Hatay’a yatırım yapmaya devam ediyor, edecek.” dedi.
Hatay’da, topladıkları mevduatın 3 katından fazla kredi verdiklerini belirten Binbaşgil 2012 yıl sonu itibariyle kredi tutarının yaklaşık 1.6 milyar liraya ulaştığını vurguladı. Binbaşgil, ayrıca ilde 150 binin üzerinde müşteriye sahip olduklarını ifade ederek kredi kartlarında %22’nin üstünde pazar payları ile 1. sırada olduklarının altını çizdi. Binbaşgil, ilde 10 şube, 50 civarında ATM ve yaklaşık 120 Akbanklı ile birlikte müşterilerin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladıklarını da sözlerine ekledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.