MÜSİAD Türkiye’nin girişimcilerini keşfetmeye devam ediyor

müsiad
MÜSİAD Hatay Şubesi Proje ve Destekler Kurulu Komisyon Başkanı Nuri Günal; MÜSİAD’ın geleneksel hale getirdiği ödüllü BİLTRONİK yarışması ile ilgili basına yazılı bir bildiri yayımladı. Günal Basın bildirisinde şunları söyledi;
“Bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal kalkınmadaki öneminin bilincinde olan MÜSİAD, Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke olmasının gerekliliğine inanmaktadır. Bu bağlamda da, bireyler ve firmalar bazında inovatif tüm girişimcilerin yeni bilimsel ve teknolojik fikirler geliştirmesini desteklemek amacıyla Bilim ve Teknoloji Projeleri Yarışması BİLTRONİK’i geleneksel olarak düzenlemektedir.
Enerji ve tabii kaynaklar Bakanlığı himayelerinde,Yıldız Teknik üniversitesi işbirliği ile yapılacak olan yarışmanın bu yılki konusu ENERJİ TEKNOLOJİLERİ olarak belirlenmiştir.
2008 yılından bu yana her yıl düzenlenmekte olan MÜSİAD Bilim ve Teknoloji projeleri yarışması ‘BİLTRONİK’ile bu yıl 3.cü defa düzenlenecek olan Yıldız Teknik Üniversitesi Ar-Ge&Proje pazarı,üniversite-sanayi iş birliğinin bu alandaki ilk örneği olarak,2013 yılında ‘Enerji Teknolojileri’alanındaki proje yarışması ve Ar-Ge&proje pazarı etkinliği şeklinde tek bir organizasyon olarak gerçekleştirilecektir.
Etkinliğe fikirlerini ve üzerinde çalıştıkları projelerini paylaşmak isteyen tüm araştırmacılar, öğrenciler, girişimciler ve sanayi firmaları katılabilirler.
Yarışmanın amacı,
• Sanayici ve girişimciyi bir araya getirerek, yeni iş fırsatları oluşturmak ve istihdamı arttırmak. Ar-ge çalışmalarının önemini vurgulamak ve sonuçlarını pozitif faydaya dönüştürmek. Enerji ve enerji teknolojilerinde dışa bağımlılığı azaltmak ve ulusal güvenliğe katkı sağlamak. Üniversite sanayi işbirliğini tesis ederek, araştırmaların desteklenmesini sağlamak. Başarılı çalışmaları ödüllendirerek, araştırmacıları teşvik etmek ve sürdürülebilir yaşama çevresel açıdan katkı sağlanmak. BİLTRONİK te bu yıl ödüller; 1.lik ödülü: 30.000 TL, 2.lik ödülü: 20.000 TL ve 3.lük ödülü: 10.000 TL’dir. Sosyal sorumluluk projeleri (Mansiyon ödülü) şeklinde olacaktır. Son katılım tarihi 15 Nisan 2013’te olup, ödül töreni ise 09 Mayıs 2013’te gerçekleşecektir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.