İKEM ANADOLU LİSESİ’NİN “TÜBİTAK” BAŞARISI

ikem tübitak26
Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 44.’sü düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının ön değerlendirmeleri tamamlandı. Bölgelerde sergilenecek projeler belli oldu. Özel İKEM Anadolu Lisesi BİYOLOJİ ve SOSYOLOJİ branşları tarafından hazırlanmış olduğu Biyoloji alanında “ATIK SULARDAN AĞIR METAL GİDERİMİNE (CU+2) MİKROALG UNU (SPİRULİNA PLATENSİS) İLE ALTERNATİF YAKLAŞIMLAR.” Ve Sosyoloji alanında “ÇOKLUKTA BİRLİK BİRLİKTE ÇOKLUK” MEDENİYETLER ÇATIŞMASI TEZİNE KARŞILIK MEDENİYETLER MOZAİĞİ HATAY” iki projeyle bölge finallerine katılmayı hak kazandı.
KKTC, Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Karaman, Kilis şehirlerinden okulların yarıştığı bölge finallerine yaklaşık 1300 proje başvurusu olup, ön elemeler sonucunda bölge finallerine 136 proje katılmaya hak kazandı.
Sosyoloji dalında proje hazırlayan öğretmenimiz Ahmet Korkmaz, öğrenciler Ecem Seven, Akasya Sürmeli ile Biyoloji dalında proje hazırlayan öğretmenimiz Serpil Akçalı, öğrenciler Yusuf Öz ve Etkin Sakuçoğlu’nu bu başarıyla ilgili olarak şunları söylediler:
“Başarı birden bire olmaz. Kendimizden emin olduğumuz ve kararlılıkla yolumuzda yürüdüğümüz zaman, bunun ödülünü mutlaka alırız.”
Okul kurucusu ve Genel Müdür Levent Hakkı Yılmaz ise, “Bugün, öğretmen ve öğrencilerimizin projelerinde gösterdikleri başarı aslında birçok noktayı bize açıklıyor. Öğretmenlerimizin araştırma yaptıkları alandaki hâkimiyetleri kadar öğrencilerimizin de kavrayabilme ve uygulayabilme başarısını da gösteriyor.” Yılmaz, Bundan sonraki hedefimiz Mersin’den de iyi bir dereceyle ayrılarak Ankara’daki Türkiye finallerine kalmak ve bu başarıyı yeni yapılanmamızla, Türkiye’de eşine az rastlanır yeni teknolojik aletlerle donatılmış laboratuarlarımızla Türkiye çapındaki bir başarıyla daha da yukarıya taşımak olacaktır. Bu laboratuarlar ve yeni yapılanmayla çıtamızı daha yüksek seviyelere çıkarmayı hedefleyip sadece biyoloji ve sosyolojide değil fizik, kimya ve diğer branşlarda da başarıyı sağlayıp birçok projelere imza atmaktır diyerek öğretmen ve öğrencilerimizi bir kez daha şahsım ve kurumum adına tebrik ediyorum” diye konuştu.

Önceki İçerikİskenderun SMO yönetimi Belediye Başkanı Civelek’i ziyaret etti
Sonraki İçerikATTDER’den Vural’a ‘Hayırlı Olsun’ ziyareti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.