Hatay sağlık için pedal çeviriyor

hatay pedal5
Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında 3 Mart Pazar günü Hatay’da bisiklet turu etkinliği düzenliyor. Etkinlik bağımlılıklardan uzak ve sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek için her yaş grubuna açık olacak.
Türkiye’nin en eski ve köklü kurumlarından Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yeni döneminde bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam için çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemizde 1-7 Mart haftasında kutlanan Yeşilay Haftası’nda bir dizi etkinlikle sağlıklı yaşama dikkat çekilerek bağımlılıklar konusunda kamuoyu bilgilendirilecek. Yeşilay Haftası’nda ülke çapında gerçekleşecek etkinliklerin ilki 16 ilde düzenlenecek olan Bisiklet Turu.
Hatay’da 3 Mart Pazar günü saat 10:30’da Ata köprüsünde Eski Belediye Binası önünden start alacak olan turun, eş zamanlı olarak İstanbul, Kocaeli, Samsun, Kdz. Ereğli, Kırklareli, Gaziantep, İzmir, Aydın, Ordu, Samsun-Bafra, Bursa-Mustafakemalpaşa ve Eskişehir’de de düzenlenmesi planlanıyor. Balıkesir ve Antalya’da 10 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan tur, Ankara’da ise 4 Mart Pazartesi günü yapılacak.
Bisikletliler Derneği üyelerinin de katılımı ile gerçekleşecek olan etkinlik tüm halkın katılımına açık olacak. Hedef ise sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek. Bisiklet kullanımının keyifli bir spor etkinliği olmasının yanında doğaya da saygılı bir ulaşım aracı olması sebebiyle etkinlik önemli bir anlam taşıyor.
Etkinliğin saat ve güzergahı şöyle;
Saat: 10:30
Başlama Noktası: Ata köprüsünde Eski Belediye Binası önü
Güzergah: Vali Göbeği- Mkü Rektörlük- Kültür merkezi cad.- Arhutlu mah.-Sümerler İtikamesi -Harbiye cad.- Yeni Emniyet_maksim-Mehmet Yeloğlu Köprüsü -Gündüz cad. – Ata köprüsü..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.