İskenderunspor küme düşmeyecek!

durmus b1
İskenderunspor, İskenderun’un bağrında yetişmiş, futbol kariyerinde zirve yapmış, kalitesinden, kişiliğinden, ahd-ı vefasından ödün vermemiş bir spor adamı olan Durmuş Ali Çolak’la hayat bulacak. İskenderunspor Başkanı Nuri Üysen düzenlediği basın toplantısında yaşananları özetleyerek, “Gün dayanışma günüdür” dedi. Başkan Nuri Üysen, teknik heyet ve futbolcuların kötü gidişatta hiçbir günahlarının olmadığını söylerken oldukça duyguluydu.
Durmuş Ali Çolak’ın hiçbir karşılık beklemeden ve hiçbir hesap içinde olmadan İskenderunspor Sportif Direktörlüğü görevini kabul ettiğini belirten Nuri Üysen şöyle konuştu:
“İskenderunspor zor günler yaşıyor. Bugün geçmişimize orantısız olan bir noktadayız. Bu noktadan çıkmak için yönetici olarak, teknik heyet olarak futbolcularla birlikte bir gayret içerisindeyiz. 2. devreden bir müddet önce teknik direktörümüzün istifasıyla sayın Ali Gülmez bu takımın zor günlerinde zor şartlarında taşın altına elini koymaktan çekinmeden bir memleket çocuğu olarak bu takımın başına hiç tereddüt etmeden gelip bu mücadeleye başlamıştır. Devre arasındaki transferlerle yapılan 7 transferlerle sahaya çıkıp mücadele etmeye başladı. Futbolda tabi ki neticeler ve puanlar önemli, buna göre eleştiri yapmak herkesin hakkı. Ancak belli imkanlar, eldeki şartlar alınan durum analiz edildiğinde bugüne kadar başarılı hakkını vermiş gerçekten can parane çalışan bir teknik heyet ve futbolcu ekibi var. 12 tane ayrı yerde birbirini tanımayan takımlarında maçlara çıkmayan antrenmanlara çıkmayan oyuncu topluluğu ile bu mücadeleye gelinmiş ve 6 maçta her ne kadar istediğimiz puanları alamasak da gerekli mücadele verilmiştir. Liderliğe oynayan 3 takımla yapılan maçlarda toplam 6 gol yenilmiş, bu gollerin bir çoğu 2. devre yani maç sonuna doğru yenilmiş. Bu da bizim gelen futbolcularımızın hazırlık devresinde gittikçe ısındığını gösterir. En son yapılan Aydınspor maçında 2-1 yenildiğimiz maçta verilen mücadeleyi hepimiz izledik. Dışarıdan yenilgilerin sebebi nedeni sorumlusu aranabilir. Eğer bu neticelerin sorumlusu aranıyorsa bunun bir tek sorumlusu var. Bunun sorumlusu da Kulüp Başkanıdır yani Nuri Üysen’dir. Burada canparane mücadele eden futbolcularla teknik heyet en son yargılanacak en son soruşturulacak kişilerdir. Teknik heyetin önüne eğer istediği her türlü şart verilemediyse dar şartlarda mücadele etmesi istenmişse orada teknik heyete teşekkür etmenin dışında yapılacak şey kendi sorumluluğumuzu bilmemizdir. Bu takımda elde edilen başarılar bu takımın futbolcularınındır. Eğer bir başarısızlık varsa alınan kötü neticeler varsa tek sorumlusu başkan olarak benimdir. Bugün başkan olarak teknik ekibimin arkasındayım. Memleketimizin çocuğu olan Durmuş Ali Çolak’a rıca ettik. Hiçbir şey ileri sürmeden şartsız kayıtsız, şuandaki takımın geldiği durumu gözetmeden kariyerinide hiç düşünmeden bu taşın altına elini koymaya razı oldu. Ali Gülmez’le, Durmuş Ali Çolak birlikte bu takımı çalıştırmaya, birlikte bu mücadeleye girmeye karar vermişlerdir. Durmuş Ali Çolak Sportif Direktör olarak takımda hizmet verecektir.”

İSKENDERUNSPOR YERE BİLE DÜŞMEYECEK!
Futbol kariyeri bir yana İskenderun sevdasıyla her zaman gönüllerde taht kurmuş bir spor adamı olan Durmuş Ali Çolak, kamuoyundan destek isterken de anlamlı konuştu. “İskenderunspor değil küme düşmek, yere bile düşmeyecek” diyerek herkese moral veren Çolak şöyle konuştu: Memleketimde ve dostlarımla olduğumdan dolayı mutluyum. Sayın başkanın bana “İskenderunspor’un sana ihtiyacı var” dedi ve ben geldim. Öncelikle taraftarı olarak sonra futbolcusu olarak, teknik adamı olarak uzun yıllar hizmet ettiğim şehrimde olmaktan son derece mutluyum.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.