‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ kademeli olarak uygulanmaya başladı

muhasebeciler
İSMO Dernek binasında, üyelere yönelik, Kazan Sağlık ve İş Güvenliği Hizmetleri Genel Müdürü ve İş Güvenliği Uzmanı Mesut Kazan’ın katılımı ile ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konusunda eğitim semineri verildi.
Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan İSMO Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Özbülbül; “Üyelerimiz sürekli bize ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konularında sorular sormakta. Biz de meslek mensuplarını bilgiler aktarmak amacıyla ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ seminerleri düzenlemeye başladık. Bu seminerleri daha önceleri de vermiştik” dedi.
Başkan Özbülbül’ün ardından eğitim seminerine başlayan İş Güvenliği Uzmanı Mesut Kazan, iş kazalarını önlemek amacıyla ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ kanunun 30 Aralık 2012 yılından itibaren uygulanmaya başladığını belirtti.
Kazan, “Yasanın uygulanmaya başlaması ile birlikte bütün işyerleri mevcut çalışanlarına ek olarak ya işyeri hekimi, iş güvenlik uzmanı ve yardımcı sağlık personeli olmak üzere üç kişi çalıştıracaklar yâda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetiminde yetkilendirilmiş ‘Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nden hizmet satın alacaklardır. Yasanın uygulanmaya başlandığı tarihten itibaren, işyerinin sağlık ve güvenlik hizmetlerini yürütmekle görevlendirilmesi gereken personel ihtiyacı karşılanmaması veya ortak sağlık güvenlik biriminden hizmet satın alınmaması durumunda, işyerlerinin büyüklüğüne ve küçüklüğüne bakılmaksızın ilk tespit de en az 12.500 TL idari para cezası kesilecek” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.