Hatay’da Sahte Maliyecilere Dikkat!

sahte maliyeci
Son günlerde, vergi mükelleflerini telefonla arayarak, kendilerini “Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı Kontrolörü, Müfettişi” vb. şekilde tanıtan ve “özürlüler adına bağış topladığını” beyan ederek para toplayanlara karşı dikkat çekti.  
Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda, “Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı Kontrolörü, Müfettiş” gibi kendilerini tanıtarak gönderecekleri kişiye ödeme yapılmasını isteyen bazı kişilerin bulunduğu vurgulandı.  
Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Gerek Vergi Dairesi Başkanlığımızın, gerekse Maliye Bakanlığı’nın diğer birimlerinin, herhangi bir şekilde mükelleflerden yardım toplamaları veya onlara çeşitli konularda hazırlanan kitap, gazete, dergi, CD ve benzeri şeyleri satmaları gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir” denildi.
Mükelleflerin bu konularda çok bilinçli ve dikkatli davranmaları, bu şekilde kendilerini telefonla arayan kişilere itibar etmemelerini isteyen Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı “Bu gibi konular için işyerlerine gelerek kendisini “Maliyeci” olarak tanıtan kişinin kimliğini dikkatlice incelemeleri ve şüpheli durumlarda Başkanlığımızla irtibat kurmaları gerekmektedir. Ayrıca bu şekilde dolandırıcılık yapan şahısların Emniyet birimlerine bildirilmesinde yarar bulunmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.