“Turizm, Kadın Emeğinin Yatkın Olduğu Bir Sektördür”

turizm kadinlar14
BPW HATAY Kulübü (Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği)  Şubat ayı konukları; Hatay Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Türetken, Şube Müdürü Emel Polat, Stratejik Planlama Uzmanı Hülya Polat oldu.
Hatay Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Türetken, yaptığı konuşmada BPW HATAY Kulübü’nün daveti ile çok mutlu olduklarını belirtti. Türetken; “Başarılı işkadınları tarafından kurulmuş olan bu derneğin, kadın istihdamına büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Özellikle kırsal kesimdeki kadınlarımızı, turizm sektöründe istihdama kazandırmak için daha fazla destek vermeliyiz. Turizm, kadın emeğinin yatkın olduğu bir hizmet sektörüdür. Turizm sektöründe her ne kadar kadına yeterince alan açılmamış gibi görünse de, “Hatay Turizm stratejisi ve Eylem Planı” ile birlikte bu durum tersine dönecek” dedi.
Türetken,  Hatay Valiliği ve Turizm il müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hatay Turizm stratejisi ve Eylem Planı” slayt eşliğindeki sunumunda ise şunları söyledi: “Hatay’ın tarihi ve turizmi ile dünyanın en önemli şehirlerinden biridir. Turizm Stratejisi ve Eylem Planı ile ilimiz turizmde gelişip büyüyecek. Kültür ve Turizm bakanlığının 81 il içerisinde marka kent olarak gösterdiği 15 il arasında bulunan Hatay, önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen, 2010 yılında ilimize gelen ziyaretçi sayısı sadece 356 bin. Hazırlanan planla turizm gelirlerini ve potansiyelini arttırmak, dolayısıyla istihdam sağlamak amaçlandı.  Buna göre 2015 yılında 560 bin, 2023 yılında ise 1 milyon ziyaretçi hedefleniyor.  Hatay Valisi Sn. Mehmet Celalettin Lekesiz’in önderliğinde; kaymakamlıklar, belediyeler, ilçe müdürlükleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve odalara düşen görevler bulunuyor.  2015’de Hatay turizminin nerede olacağı planlanırken, 2023 yılının vizyonu da turizm eylem planında ortaya konuluyor. Bu bağlamda “Hatay Turizm stratejisi ve Eylem Planı” son derece önemlidir. Çünkü Hatay’ın turizm potansiyeli ortaya çıkarılmış, sektöre ivme kazandırılmış olacak. Ayrıca 2023 yılı itibariyle turizm sektöründe doğrudan istihdam edilenlerin oranı %350 artacak, 2010 yılı rakamlarının yaklaşık 4 katına çıkacak.”
BPW HATAY Kulübü Başkanı Dr. Nevide Kimyon da “yoğun programınıza rağmen bizleri kırmayarak konuğumuz olduğunuz için biz de çok mutluyuz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de turizm sektöründe kayıtlı çalışanların sadece yüzde 25’i kadın. Turizm sektöründeki kadın sayısını, son yıllardaki gelişmelere rağmen hala çok yetersiz buluyoruz. Oysaki turizm, kadın emeğinin yatkın olduğu bir sektördür. Bu nedenle kadınlar, turizm sektöründe yaratıcılığını ve pozitif gücünü kullanarak çok başarılı olabilirler. ‘Hatay Turizm stratejisi ve Eylem Planı’ ile birlikte çok şeyin değişeceğini, böylece kalitenin yükseleceğini düşünüyoruz” dedi.
Liwan Otel’de düzenlenen toplantı, soru-cevap bölümüyle son buldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.