Samandağlılar Gecesi’nde coşku ve birliktelik doruğa çıktı

samandag gece27
İskenderun’da faaliyet gösteren Samandağlılar Derneği tarafından Grand Plazada dayanışma gecesi düzenlendi. İskenderun’da yaşayan Samandağlılar’ı bir araya getirmenin yanı sıra, birlik ve beraberliklerin pekişmesi, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun aşılanması amacıyla düzenlenen dayanışma gecesine CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Samandağlılar Derneği Başkanı Cahit Altın, Samandağlılar Derneği Onursal Başkanı Şekip Abacı, Antakya Samandağlılar Derneği yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Samandağlılar katıldı.
Gecede ilk olarak söz alan İskenderun Samandağlılar Derneği Başkanı Cahit Altın, “2010 yılında kurulan dernek olarak kültür mozaiğini, kardeşlik sevgisini yaşıyor ve yaşatıyoruz. Samandağlılar Derneği olarak yaşadığımız şehrin güzelliklerini, örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında dernek binamızda üyelerimize ve hanımlarımıza yönelik el sanatları ve konferanslarda düzenliyoruz” dedi.
İskenderun Samandağlılar Derneği Onursal Başkanı Şekip Abacı ise “Yaşadığımız bölge Suriye olayları nedeniyle ateş hattı içerisinde, dolayısıyla bu olaylar bir an önce bitmesini, uzlaşı ortamının devam etmesini diliyorum. Dernek olarak amacımız Samandağı kültürünü, Samandağı insanının yaşam tarzını, Samandağı gelenek ve göreneklerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çaba sarf ediyoruz. Derneğimiz bunun yanında çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır. Bayanlarımız bir araya gelerek el sanatları, resimler, ev aletleri araç ve gereçleri gibi çeşitli uğraşlar yapıyorlar ve çeşitli toplantılar yapıyorlar” Dedi.
Geceye katılan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, Samandağı halkını ve yöreyi çok iyi bildiğini belirterek, “İskenderun’da yaşayan Samandağlı hemşerilerimizin her zaman hizmetindeyim. Bu geceyi düzenleyen yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından geceye katılan davetliler canlı müzik ve özellikle Hatay yöresinin sevlen sanatçısı semir Yalçının şarkı ve türküleri ile unutulmaz bir gece yaşadılar.

Önceki İçerik“Turizm, Kadın Emeğinin Yatkın Olduğu Bir Sektördür”
Sonraki İçerikKırmızı ışıkta duran araca çarptı; 3 ağır yaralı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.