FATİH ERBAKAN HATAY’DA ‘ERBAKANI ANMA’ PROGRAMINA KATILDI

erbakan13
Fatih Erbakan, Saadet Partisi Hatay il Başkanlığı’nın eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatının 2. yıl dönümü dolayısıyla Antakya Saray Plaza’da düzenlediği “Erbakan ve Yeni Bir Dünya” konulu anma toplantısına katıldı.
Programın açılış konuşmasında Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, “Erbakan’ı anmak değil anlamak önemlidir.  Erbakan 21. asra damgasını vurmuş tarih yazan liderdir. Bugün ülkedeki olumlu gördüğünüz he icraat onun eseridir. Devlet dairesinin önünden geçmeye korkan adama devleti yönetme ruhu aşıladı. Koalisyon ortağı olmasına ve tüm engellere rağmen kısa süre içersinde çok büyük icraatlar gerçekleştirdi. Eğer tek başına 11 yıl Başbakan kalsaydı neler yapardı sizin takdirinize bırakıyorum” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Dr.Fatih Erbakan, ise konuşmasında Merhum liderleri Necmettin Erbakan’ın milli görüş hareketini çok sıkıntılı zamanlarda ve şartlarda başlattığını ifade ederek Erbakan’ı gerçek bir dava adamı yapan şeyin onun her zaman zora ve çileye talip olmasından ve davası, idealleri için gözünü kırpmadan fedakârlıkta bulunabilmesinden kaynaklandığını ifade etti ve Erbakan’ın hayatından kesitler aktardı.
Üç binin üzerindeki kapasitede tamamen dolan salonda duygulu anlar yaşandı. Fatih Erbakan’ın sözü sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kesilerek Mücahit Erbakan gibi sloganlar ile tekbirler getirildi. Necmettin Erbakan’ın Türkiye’de ağır sanayi hamlesi başlattığını belirten Fatih Erbakan, “Başlatılan sanayi hamlesi sürdürülmüş olsaydı, Türkiye bugün dünyanın sayılı gelişmiş ülkelerinden biri olurdu. Diyarbakır’da uçak motorlarını üreten fabrikanın temelini atmıştı. Yüz bin nüfuslu Diyarbakır’da 15 bin işçi kapasiteli fabrika temeli ile işsizlik sorunu olmaksızın terör olayı da olmazdı.
Şimdi Milli görüş olarak üzerlerine birçok görev düştüğünü vurgulayan Fatih Erbakan “İlk hedefimiz İslam birliği ve 2’nci yalta konferansı olacak, yeni bir dünya olacaktır. İnşallah bu yeni kurulacak dünyada savaş değil, işbirliği ve anlaşma hâkim olacaktır. Hiçbir ülke ayrıcalıklı olmayacak. İnsanlıktan nasibini almamış Siyonist ülkeler her yıl bir Müslüman ülkeye saldırıyor. Bu zihniyeti yok edeceğiz. Eğer bir sorun varsa bunun çözümü savaşla değil, konuşmayla, anlaşmayla olacaktır. Batılı ülkelerin Müslümanlar aleyhinde propaganda yapmalarına milli görüş olarak izin vermeyeceğiz” dedi.
Semazen gösteriminin yapıldığı toplantıda Saadet Partisi Hatay Gençlik Kolları’na katılanlara Fatih Erbakan tarafından rozet takıldı. Programa Saadet Partisi il yönetimi, ilçe başkanları, Gençlik, Hanım kollarının yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı Cevat Önal, Reyhanlı Belediye Meclis üyesi Yaşar Varlı, Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu (Bask) İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Aşiretler Derneği Başkanı Nejat Özkan, İskenderun Mardinliler Derneği İskenderun Başkanı Salih Bayar ile bir çok STK Temsilcisi, partili ve çok sayıda davetli katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.