“MKÜ Konservatuarı Yenide Yapılanıyor!”

mkü
Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Mustafa Yazıcı Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Tülin Vural, toplumla iyi iletişim kurmayı ve toplumun klasik batı müziği taleplerine cevap vermeye misyon edindiklerini söyledi.
Göreve geldiklerinden buyana öğretim kadrosuyla Konservatuarı yeniden yapılandırma programlarıyla öğrencilerin eğitim kalitesini arttırmaya yönelik bir çaba içerisine girdiklerini belirten İskenderun Mustafa Yazıcı Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Tülin Vural “Öğrencilerimizin uygulamaya yönelik eğitimleri konusunda da Ankara Devlet Opera ve Balesinde Macbeth operasını izlemeye götürdük. Öğrenciler bu deneyimden son derece yararlandılar” dedi.
MKÜ İskenderun Mustafa Yazıcı Konservatuarı’nın etkinliklerine devam edeceğinin altını çizen Doç. Dr. Vural bir dizi halk konserleri planlandığını, bir süre önce de bir trombon sanatçısını halkla buluşturduklarını, halkın bu konserden çok memnun ayrıldığını şeklinde iyi tepkiler aldıklarını ifade etti.
İskenderun’da halkın ve öğrencilerin taleplerini karşılamayı hedef edindiklerini kaydeden Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Vural “Diğer konservatuarlara nazaran bizimki henüz yeni konservatuarız. Yedi yıllık bir geçmişi var ama öğrenci alımı da beş yıldan beri süreç gelmekte. Şu anda öğrenci sayımız az. Hoca kadromuzun çok geniş olduğunu söylemek mümkün değil. Bu anlamda hem hoca kadromuzu, hem de öğrenci sayımızı arttırmaya çalışıyoruz. Konservatuarı sadece Türkiye’de değil, aslında dünyada bir yere taşımak bizim hedefimiz. Özellikle iyi yetişmiş öğrencilerimizin gerek yurt içinde, gerekse yurt dışındaki senfoni orkestralarında görev almalarını ve ilerleyen zamanlarda ciddi solo konser vermelerini de istiyoruz” diye konuştu.
Mustafa Kemal Üniversitesinin de sloganlarından bir tanesinin ‘Hoşgörü ve Bilimin adresi’ olduğunu hatırlatan Müdürü Doç. Dr. Vural Hatay’da kültürel yapı ve mozaik hoşgörü içerisinde barındırdığına işaret ederek “Bu anlamda farklı müzikleri arzu ediyoruz. Ama Konservatuarın ilk yapılanması klasik batı müziği biçiminde olmuştur. İlerleyen zamanlarda Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği bölümlerini de açılmasını düşünüyoruz. Bu arada Konservatuarımız bu dönem ilköğretim öğrencilerine yönelik sertifika programı açmıştır. Çeşitli enstrümanların çalınması öğretilecektir.  Daha profesyonel bir eğitim almanın yolunu açmıştır. Programımızda piyano, kontrbas, gitar gibi çeşitli enstrümanların gösterilmesi ve çalınmasının öğretilmesi yer almaktadır. Tüm halkımızı bu anlamda çocuklarını arzu ettikleri enstrüman eğitimine göndermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.