Cilvegözü’ndeki patlamaya neden olan şüphelinin kimliğine ulaşıldı!

patlama1
İstihbarat birimleri, bombalı saldırının gerçekleştirildiği araç ve saldırganın bilgilerine ulaştı. Cilvegözü sınır kapısında 14 kişinin hayatını kaybettiği ve 25 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin ilk inceleme tamamlandı.
İstihbarat birimleri, Cilvegözü sınır kapısında bomba yüklü araçla düzenlenen korkunç saldırıyla ilgili yeni ayrınıtılara ulaştı.
Patlamaya ilişkin ilk incelemede bombacının Suriye uyruklu olduğu, aracın ise Türkiye’de herhangi bir kaydı olmadığı belirlendi.

ARAÇ SURİYE’DE KULLANILMIŞ
Patlamanın kilit sorularından, “Araç Türkiye’den mi gidiyordu?” tartışmalarına son nokta konuldu. Aracın, Suriye tarafından gümrük kapısına geldiği kesinlik kazandı.
İstihbarat-terör ve kriminal uzmanlardan oluşan özel ekip, patlayan aracın sağlam kalan tek parçası olan motor bölümünü incelemeye aldı. Buradan aracın şase numarası belirlendi. Bu numaradan yola çıkılarak aracın Suriye’de kullanıldığı, Türkiye’de ise herhangi bir kaydı bulunmadığı belirlendi.
Patlayan araçtan indikten sonra Türkiye’ye kaçan ve görüntüsü güvenlik kameralarına yansıyan şüphelinin kimliğine de ulaşıldı.
Patlamanın ardından ticari bir taksi ile Hatay merkeze 15 kilometre kala inen ve ortadan kaybolan şüphelinin Suriye uyruklu olduğu belirlendi. Şüphelinin yasadışı yollarla tekrar Suriye’ye kaçtığı düşünülüyor.

Önceki İçerikBaşka gidecek yerleri yok!
Sonraki İçerikAğabeyinden Ziya T.’ye ‘Teslim Ol’ Çağrısı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.