“Çöpte büyük usulsüzlük ve yolsuzluk yaşanıyor”

garip
İskenderun Belediyesi’ne muhalefetin en etkin isimlerinden olan MHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Garip Şandır, çöp sorunuyla ilgili yönetime verdi veriştirdi. Çöpten pis kokular geldiğini her platformda dile getirdiklerini kaydeden Şandır, kentte en büyük usulsüzlüğün ve yolsuzluğun yine çöp konusunda yaşandığının altını önemle çizdi.
Kentin birçok sorununu belediye meclis toplantılarında dile getiren, MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır’ın hedefinde bu kez uzun zamandan beri gündemde bulunan Çöp fabrikasında yaşanan olumsuzluklar vardı. Gazeteniz Güney’in de sürekli gündeme getirdiği çöp konusuna bu kez Garip Şandır, farklı açılardan bakarak yapılan usulsüzlükleri sıraladı. Konu ile ilgili belediye yönetimine soru önergesiyle sundukları sorunları yineleyen Şandır, “Seçim meydanlarında hepimiz İskenderun Belediyesi’ne talip olan kişiler üç belediye başkan adayı İbrahim Gül, Seyfi Dingil ve Yusuf Civelek’in konuşmalarına baktığımızda en çok Yusuf Civelek, ve seçimde konuşan CHP’li hatipler en büyük yolsuzluğun yapıldığı konuların başında temizlik firması ve orada dönen dolapları bunun haricinde dolgu malzemesi, inşaat işleri ve belediye içindeki kavgaları gösteren bunları seçim meydanlarında söyleyen kişiler belediyeyi kazandıklarında ‘Çocuğu Kucağımızda Bulduk’ diyerek bu işin oluşumunda usulsüzlük olduğunu Civelek’in ilk dönem konuşmalarında anlayabiliriz. Meclis açıldığında AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran ve AK Parti Milletvekili çöple ilgili usulsüzlüğün olduğunu beyan etmişlerdi. Biz ise seçildiğimizde buradan pis kokular geldiğini söyledik. Şehrin iyi temizlenmediğini, yüksek rakamlarda temizlendiğini, tartının kontrol edilmediğini, hafriyat toplandığını her mecliste gündeme getirdik. Sonrada kaçak elektrik ve su kullanıldığını soru önergemizde sorduk. Önergemize verilen cevapta 20 bin TL tahsil ettiklerini ve 60 TL’de tahsil edecekleri beyan edildi. Biz yolsuzlukların bu kadar olup olmadığını araştırmak için meclisinde yetkisinde olan araştırma komisyonu kurulmasını talep ettik. Fakat mecliste grubu bulananlar karşı çıktı” diye konuştu.

ŞANDIR: “KAÇAK ELEKTRİK VERENLER HAKKINDA NE İŞLEM YAPILMIŞTIR?”
Gerek belediyeler birliğinin, gerek saha içine yapılan taş ocağının gerekse arıtmanın içine çamur dökülmesinin Yusuf Civelek’in övündüğü ‘Vahşi depolamayı terk ettik’ sözünün araştırıldığında ne kadar usulsüzlük yapıldığının ortaya çıkacağını ifade eden MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır, “Ben soruyorum; Mevcut yapılan yer bertaraf tesisi değil, ayrıştırma tesisidir. Şehir içindeki Nakliyat Müdürlüğü yanındaki ayrıştırma tesisinin suyu nereden verilmiştir? Kaçak elektrik verenler hakkında ne işlem yapılmıştır? Tespit edilen rakamlar hangi ölçülere göre verilmiştir? Firmaya ait olan jeneratör ne zaman bağlanmıştır? Firma jeneratör alana kadar elektrik kullanılmıştır? O tesisi yapacak jeneratör yeterlimidir? İskenderun Belediyesi hizmet alımı yaptığı firmaların alt taşeron firmalarına ne zamandan bu yana ara saatte elektrik veriyor? Firmalar kendine ait kuyu vurdurup su kullanabiliyor mu? Kantarda sadece bir görevlinin olması yeterli midir? 5 yıldır İskenderun Belediyesi ihalesiz rekabet şartları olmadan ayrıştırma ve bertaraf işini adı geçen firmaya vermektedir. İskenderun için lazım olan bertaraf tesisi ne zaman bitecektir? Başka belediyeler çöp ayrıştırmasında para kazanmaktadır. Bizler ise 5 senedir ihalesiz iş veriyoruz. Buradan yine tekrar ediyorum, memleket iyi temizlenmiyor, bedelini İskenderun halkı ödüyor” diyerek belediye yönetimini topa tuttu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.